Zapali jednu svijeću za mene

Zapalimo svijeće na svojim prozorima ili na prikladnom mjestu u sjećanje na dan pada herojskog grada Vukovara te im tako odajmo počast. U mnogim gradovima i mjestima se pale svijeće povodom obilježavanja 23. godišnjice pada Vukovara, „Grada Heroja“.

Opširnije …

Molitve vjeroučenika

Vjeroučenici šestih razreda župe svetoga Mateja na jednom satu župnog vjeronauka potrudili su se napisati svoje molitve Bogu. "Dragi Bože..." s ovom rečenicom počinje većina molitvi kojim ovi vjeroučenici upućuju svoje molitve i zahvale svome Stvoritelju. Neki vjeroučenici su bili još kreativniji pa su osim molitvi i nacrtali crteže s motivima molitve.

Opširnije …

Raspored misa za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Subota - svetkovina Svih svetih (1. 11.) zapovjedni blagdan. Svete mise: 9. 30 pučka misa za narod; 16.oo u groblju u Orlacu; - 18.00 večernja.

Opširnije …

Poruka Treće izvanredne opće biskupske sinode

U tijeku 14. opće kongregacije održane 18. listopada sinodski su oci odobrili Poruku Treće izvanredne opće biskupske sinode koja se održava u Vatikanu na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije".
„Mi, sinodski oci, okupljeni u Rimu zajedno s papom Franje na Izvanrednoj općoj biskupskoj sinodi, obraćamo se svim obiteljima s različitih kontinenata i osobito svima onima koji slijede Krista, Put, Istinu i Život.

Opširnije …

Raspored svetih Misa po grobljima

ŽUPA SV. MATEJ
Svi sveti (1. 11.) – Orlac u 16.00 sati
Dušni dan (2. 11.) – Raštani u 16.00 sati

OSTALE MOSTARSKE ŽUPE
Svi sveti (1. 11.) –Smrčenjaci u 10.00 sati
                         -  Masline u 11.00 sati

Opširnije …