Poruka Treće izvanredne opće biskupske sinode

U tijeku 14. opće kongregacije održane 18. listopada sinodski su oci odobrili Poruku Treće izvanredne opće biskupske sinode koja se održava u Vatikanu na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije".
„Mi, sinodski oci, okupljeni u Rimu zajedno s papom Franje na Izvanrednoj općoj biskupskoj sinodi, obraćamo se svim obiteljima s različitih kontinenata i osobito svima onima koji slijede Krista, Put, Istinu i Život.

Opširnije …

Raspored svetih Misa po grobljima

ŽUPA SV. MATEJ
Svi sveti (1. 11.) – Orlac u 16.00 sati
Dušni dan (2. 11.) – Raštani u 16.00 sati

OSTALE MOSTARSKE ŽUPE
Svi sveti (1. 11.) –Smrčenjaci u 10.00 sati
                         -  Masline u 11.00 sati

Opširnije …

Papina poruka europskim biskupima

Roditelji su prvi i glavni odgojitelji svoje djece, stoga imaju pravo u skladu sa svojim moralnim i vjerskim uvjerenjima odgajati svoju djecu – istaknuo je papa Franjo u govoru europskim biskupima.
– Treba braniti neupitno pravo roditelja da svoju djecu odgajaju prema vlastitim moralnim i vjerskim uvjerenjima – ustvrdio je Papa govoreći 3. listopada sudionicima plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija, koje je primio u audijenciju, a koji ovih dana raspravljaju o obitelji i budućnosti Europe.

Opširnije …

"...anđelima bit će slični, jer sinovi su Božji"

Na spomendan svetih Anđela čuvara, 2. listopada u 17.00 sati, na groblju u Raštanima u kapelici svetog Leopolda Mandića slavljena je sveta misa za nerođenu djecu. Misno slavlje predvodio je župnik župe svetog Mateja u Mostaru don Ivica Boras zajedno sa župnim vikarom don Milom Vidićem. Potaknuto dirljivom propovijedi župnika mnoštvo ljudi se zajedno molilo za očuvanje i dostojanstvo nerođenog života te u svojoj molitvi preporučilo našem nebeskom Ocu sve one koji su na bilo koji način pogođeni ovom suvremenom kulturom smrti.

Opširnije …

Poziv na opće izbore

U povodu predstojećih Općih izbora, koji će se održati u nedjelju 12. listopada 2014., upućujemo svim članovima svojih nad/biskupijskih zajednica u zemlji i inozemstvu pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. Aktivno sudjelovanje na izborima jedno je od temeljnih građanskih prava, ali i dužnosti svakoga punoljetnog građanina jedne zemlje s demokratskim uređenjem. Katolici, koji imaju pravo glasa u BiH, moralno su dužni svojim aktivnim sudjelovanjem, po svojoj savjesti, na izborima izravno pozitivno pridonositi boljoj i sigurnijoj budućnosti, svojoj, svoje djece i cjelokupnog pučanstva ove zemlje koju nam je svima svevišnji Bog dao na brigu i uređenje.

Opširnije …