Naši Prvopričesnici 2017. godine

Bogu zahvalni, ove godine u našoj župi sakrament Prve svete pričesti primilo je 73 prvopričesnika. Ovdje donosimo njihova imena: Antonio Arapović, Ana Batarilo, Klara Bevanda, Marijo Bevanda, Antonela Bogeljić, Ivano Bošnjak, Marko Čuljak, Mihaela Ćorić, Josip Ćuže, Gabrijel Damjanović Crnjac, Emilija Dolić, Lukas Dragoje, Tomo Drežnjak, Miran Džidić, Tara Galić, Antonijo Golemac, Gabrijel Golemac, Robert Golemac.......

 

Opširnije …

Marijini obroci - međunarodna organizacija

U našoj je župnoj dvorani u utorak 18.travnja uz prigodni program održana projekcija dokumentarnog filma ˝Generacija nade˝ o Marijinim obrocima. U punoj dvorani naši su velikodušni župljani imali priliku zaviriti u veliki svijet Marijinih obroka koji dnevno hrane preko milijun i dvjesto tisuća gladne djece u najsiromašnijim državama svijeta. Također su imali priliku darovati svoje priloge za Marijine obroke. 

Opširnije …

Dobrotvorna večer Marijinih obroka

Sa velikom ljubavlju Vas pozivamo na

Dobrotvornu večer Marijinih obroka u župnoj dvorani crkve sv. Mateja Rudnik Mostar, u utorak 18.4.2017. godine u 18:30 sati.

U sklopu večeri biti će prikazan dokumentarni film o Marijinim obrocima "Generacija nade" te izvedene dvije pjesme Glazbenog sastava Quo Vadis Landshut "Zapali novu vatru" i "Predaj dan". Program će trajati 45 minuta, a dobrotvorni prilozi nisu određeni te će i najmanji dar biti s ljubavlju primljen.

Opširnije …

Raspored Uskrsnih ispovijedi u Mostarskim župama

Ispovijed je jedan od sedam svetih sakramenata, kod katolika.Ovim sakramentom dobiva se oproštenje grijeha počinjenih poslije krštenja, pomirenje s Bogom i Crkvom. Pripada među sakramente ozdravljenja. Naziva se i sakrament obraćenja, pokore i pomirenja. Crkva naučava da je svaki svećenik koji prima ispovijedi obvezan, pod prijetnjom najstrožih kazni, obdržavati posvemašnju tajnu o grijesima koje mu je pokornik ispovjedio. 

Opširnije …

Kateheze za SHKM u Vukovaru 2017.

Obavještavamo sve mlade koji su se prijavili na Susret Hrvatske Katoličke Mladeži u Vukovaru da se u našoj župi već treći tjedan održavaju pripreme za SHKM. Kateheze se održavaju petkom nakon večernjih Svetih Misa. Također raspored kateheza možete pratiti i na pastoralnom kalendaru. Svi prijavljeni su obvezni doći na sve kateheze da se što bolje duhovno pripremimo za ovaj susret. Oni koji ne budu dolazili gube pravo sudjelovanja na ovom hodočašću!! Ukoliko je netko ne može doći na pripreme dužan je obavijestiti župni ured putem naše e-mail adrese ili osobno doći u župni ured.

Opširnije …