Marijini obroci - međunarodna organizacija

U našoj je župnoj dvorani u utorak 18.travnja uz prigodni program održana projekcija dokumentarnog filma ˝Generacija nade˝ o Marijinim obrocima.

U punoj dvorani naši su velikodušni župljani imali priliku zaviriti u veliki svijet Marijinih obroka koji dnevno hrane preko milijun i dvjesto tisuća gladne djece u najsiromašnijim državama svijeta. Također su imali priliku darovati svoje priloge za Marijine obroke.

Marijini obroci su međunarodna humanitarna organizacija koja pokušava riješiti problem gladi u svijetu. Magnus MacFarlane-Barrow, osnivač Marijinih obroka svoj je humanitarni rad počeo skupljati pomoć za Bosnu i Hercegovinu u početku Domovinskog rata. Nakon dugo godina uspješnog humanitarnog rada, na jednom radnom putovanju u Malawi upoznao je dječaka Edvarda kojemu je postavio jednostavno pitanje: ˝Što želiš u životu?˝ Odgovor dječaka da želi samo ići u školu i imati dovoljno hrane za svaki dan nadahnuo ga je da pokrene Marijine obroke, program u kojem je moguće sa 30 KM pomoći jednom djetetu da dobije svaki dan po jedan dobar obrok na mjestu obrazovanja. Na taj način, siromašnu djecu se potiče da idu u škole gdje dobivaju obrazovanje koje im može osigurati puno bolju budućnost. Marijini obroci su organizacija koja svoj rad bazira na Božjoj providnosti i uglavnom volonterskom radu svojih podupiratelja, kako u bogatim zemljama tako i u zemljama kojima je pomoć namijenjena, što im omogućuje da više od 93% svojih donacija troši izravno na  njihove dobrotvorne aktivnosti. Ta činjenica, uz to da hranu nabavljaju od lokalnih farmi, pridonosi niskoj cijeni troškova pomoći jednom djetetu u potrebi.

Župljani naše župe i njihovi prijatelji skupili su 2061,00 KM pomoći za Marijine obroke, a taj novac zbrinuti će 68 djece. Ponosni smo na tu činjenicu!

Za sve one koji nisu mogli prisustvovati dobrotvornoj večeri, a žele donirati svoje priloge stoji mogućnost da to naprave preko žiro računaudruge: Predstavništvo strane nevladine organizacije „Mary's Meals Škotska“ Bijakovići bb, 88260 Čitluk.

Broj žiro računa 3381207700022778, s naznakom svrhe “Donacija za Mary’s Meals”.

Natrag