SHKM Vukovar 2017.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Zbog Svjetskog Susreta Mladih koji se održao 2016. godine u Poljskoj u Krakowu iznimka je napravljena te je SHKM-a odgođen do 2017. godine. Jubilarni je deseti po redu SHKM održat će se u Vukovaru 2017. godine. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.), Sisku (2012.) i Dubrovniku (2014.). Kao i svakom do sada i ovom se posebice radujemo! Direktne prijave, kao ni pojedinačne nisu moguće, a sve informacije koje vas zanimaju o samom susretu, geslu, logu i himni možete pronaći na službenoj stranici Ureda za pastoral mladih Đakovačko - osječke nadbiskupije: http://shkm2017.com, a sve pod geslom: „Krist, nada naša“ (usp. 1 Tim 1,1). Dobna granica za sudjelovanje na susretu jeste od 15 do 30 godina! Prijave mladih za susret odvijat će se isključivo preko župnih ureda. Tko planira ići osobnim vozilom također je dužan prijaviti se u župni ured. Prijave traju do 18. veljače odnosno do kada se popuni broj autobusnih mjesta. Nakon 18. veljače neće biti moguće prijaviti se niti će biti moguće ići bez prijavnice.
Ono što se tiče i traži od svakoga sudionika ovog Susreta:

  • Cijena iznosi 50 KM. U nju su uračunati troškovi prijevoza, kotizacija, jedinstvena majica te organizacijski troškovi.
  • Vreće za spavanje preporučuju se za sve (jer neke obitelji neće imati dovoljno ležajeva, ali prostora u svom toplom domu hoće).

 

Također se organizira natjecanje u fotografiranju pod nazivom „FRAMING HOPE“. Više o tome imate u privitku!

Natrag