Župni oglasi Četvrta korizmena nedjelja - 10. ožujka 2024.

  1. Sljedeća nedjelja je peta korizmena. Svete mise su prema redovnom rasporedu.
  2. Večeras će u našoj crkvi, u 19.00 sati, nakon večernje svete mise biti korizmeni koncert Etno skupine Čuvarice iz Rame. Dođimo u 19 sati i zajedno promišljajmo o korizmenom hodu i podržimo glazbenu skupinu Čuvarice.
  3. Vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike je sutra za sve grupe u 19.00 sati. Na vjeronauk neka dođe i zbor Leptiri da se pripremamo za pjevanje na prvoj pričesti. Vjeronauk za 5., 6., i 7. razred je u utorak, u 9 sati i u 15 sati, a vjeronauk za 8. i 9. razred je u utorak, u 10 sati i u 16 sati. Molimo djecu da budu redovita na župnom vjeronauku i napominjemo da je župni vjeronauk uvjet za primanje pričesti i krizme.
  4. Dragi župljani, zahvaljujemo Vam na prilozima za nedjelju solidarnosti. Prikupljeno je 4.961,00 KM koje smo uplatili našem ordinarijatu za daljnju raspodjelu.
  5. U srijedu nastavljamo s velikom devetnicom u čast sv. Josipu. Zamolili bismo naše očeve da i dalje mole krunice i pobožnost u čast sv. Josipu u 17.30.
  6. U četvrtak, u 20.00 sati, je vjeronaučni susret i druženje za naše srednjoškolce. Dragi srednjoškolci dođite na vjeronaučni susret i sportsko rekreativno druženje.
  7. Biskupijski pokret pokret mladih „Mi ViDiMo“ poziva u četvrtak 14. 3. 2024. u 20.00 sati na tribinu za mlade, koju će održati dr. Zorica Maros. Tema je oprost.
  8. U petak u 17.30, je križni put, stoga molimo našu djecu i mlade da budu dionici križnoga puta.
  9. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, u 10.00 sati proba za ministrante, a u 11.00 sati je proba pjevanja za ovogodišnje krizmanike i učenike 9. razreda.
  10. Dragi župljani, kroz ovaj tjedan obići ćemo stare i nemoćne za ispovijed. Svakako ćemo Vas unaprijed nazvati i najaviti dolazak. Ujutro svećenik počinje iz Raštana oko 8.15.
  11. SHKM Gospić – Dragi mladi župljani, koji želite ići na SHKM u Gospić 4. svibnja, više informacija možete naći u dokumentu na našoj mrežnoj stranici.
  12. Oni koji su se prijavili na hodočašće trebali bi izvršiti uplatu do 14. 3. 2024.
  13. Crkveni brak žele sklopiti: Oliver Kozina iz župe sv. Ivana i Dragana Margeta iz naše župe. Ako netko zna za kakvu zapreko ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  14. Od tiska imate: Glas koncila, Mak, Naša ognjišta, Svjetlo riječi i Župni list.
  15. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 7 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  16. U prošlom tjednu opremljen svetim sakramentima preminuo je Mate Rotim. Molimo se za pokoj njegove duše.

 

Natrag