Župni oglasi Druga nedjelja došašća - 10. prosinca 2023.

  1. Sljedeća nedjelja jetreća došašća. Nedjelja Caritasa. Svete mise su po redovnom rasporedu. Napominjemo za akciju pravljenja kolača na koju ste se lani lijepo odazvali. Žene, mladi i ostali koji prave kolače trebali bi ih donijeti do župnog ureda u subotu do 14.00 sati. Naši će volonteri kolače složiti i ponuditi za kupnju nakon nedjeljnih misa. Prilozi idu za Caritas. Moći ćete kupiti toga dana i dvanaest lisne kalendare. Ovdje je ispred oltara tegla pa tko želi može ostaviti svoj prilog za kupnju hrane najpotrebnijima.
  2. Nastavljamo sa svetim misama zornicama. Zornice su u 6.00 sati.
  3. Hvala vam na prilozima za klimatizaciju.
  4. Vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike je sutra u 9.00 i 9.30 sati i popodne u 14.30, 15.00 i 15.30 sati. Krizmanici neka dođu u srijedu u 20.00 sati. Vjeronauk za ostalu djecu je završen za ovo polugodište.
  5. U srijedu, 13. prosinca navečer u 18.30 sati, u kripti župne crkve župe sv. Petra i Pavla bit će prikazan film "Žrtva Grabovice". Tko može neka pođe.
  6. U četvrtak 14.12.2023. u 18.00 sati u našu župu na večernju svetu misu dolazi Betlehemsko svjetlo. Roditelji i djeco nastojte doći na svetu misu i svjetlo ponijeti u svoje domove. Hvala izviđačima „Radobolja“ koji već dvadeset i deveti put donose svjetlo u naš grad. U četvrtak, u 20.00 sati je vjeronaučni susret i druženje za naše srednjoškolce. Dragi srednjoškolci dođite na vjeronaučni susret i sportsko rekreativno druženje.
  7. U subotu u 10.00 sati bit će ispovijed za našu djecu i mlade.
  8. Hvala vam na prilozima za adventske vijence. Prikupili smo 1.230 KM i od toga novca kupujemo hranu za siromašne.
  9. Biskupijski Caritas Mostar organizira već tradicionalnu akciju Paket ljubavi koja je namijenjena korisnicama kućne njege. Pomoći možete u hrani ili novčano u našem župnom uredu. U ime svih korisnika i našega Caritasa svima hvala.
  10. Crkveni brak žele sklopiti:
    Marino Pejdo i Marina Brajković.
    Luka Paponja i Zora Grbavac
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovim crkvenim vjenčanjima, dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  11. Župa planira hodočašće „Praškom Malom Isusu i svetištima Češke“ od 8. do 13. travnja 2024. godine. Plan hodočašća imate na mrežnoj stranici župe. Zainteresirani neka se prijave do kraja siječnja 2024. godine u župni ured. Cijena hodočašća iznosi 400 €, prilikom prijave treba uplatiti 100 € (kotizacija). Broj putnika je ograničen. Detaljan plan puta bit će pravovremeno objavljen na našoj mrežnoj stranici.
  12. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, a u 10.00 sati proba za ministrante a u 11 sati je proba pjevanja za ovogodišnje krizmanike i učenike 9 razreda.
  13. Od tiska imate; Glasa koncila, Naša ognjišta, Svijetlo riječi, Crkva na kamenu i župni list.
  14. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 2 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  15. U prošlom tjednu umrli su Milenko Marić i Ivanka Topić. Molimo se za pokoj njihovih duša.

 

Natrag