Župni oglasi Duhovi - Pedesetnica - 19. svibnja 2024.

  1. Sljedeća nedjelja je svetkovina Presvetoga Trojstva. Svete mise su po redovnom rasporedu. Svetu misu slijedeće nedjelje u 11.00 sati predvodi don Mladen Vidak iz župe Donja Kupčina Sisačka biskupija. Svratiti će kod nas sa 50-ak hodočasnika. Sutra je spomendan Bl. Djevice Marije Majke Crkve, naša Katedrala slavi svoju zaštitnicu pa tko može neka pođe na sv. Mise. Od sutra počinje vrijeme kroz godinu.
  2. Molimo djecu da dolaze moliti krunicu umjesto vjeronauka a i vas roditelje potičemo da zajednički sa svojim djecom dođete na molitvu krunice. Djeca trebaju doći u 17.15 zbog dogovara oko otajstava.
  3. U utorak, nastavljamo pobožnosti trinaest utoraka u čast sv. Anti. Uz večernju svetu misu bit će pobožnost sv. Anti uz prigodnu propovijed.
  4. Ulaznice za veliki humanitarni koncert duhovne glazbe “Vjerujem”, koji će se održati 8. lipnja 2024. na stadionu pod Bijelim Brijegom, možete kupiti u župnom uredu. Cijena ulaznice je 15 KM. Podržimo ovaj hvale vrijedan projekt.
  5. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, u 10.00 sati proba za ministrante, a u 11.00 sati je proba pjevanja za učenike 9. razreda i srednjoškolce.
  6. Sljedeće nedjelje, 26. svibnja u 12.00 sati Radimlji kod Stoca bit će sveta misa i komemoracija za sve žrtve komunizma. Više o događaju možete pročitati na mrežnoj stranici župe.
  7. Više od godinu dana s raznim umjetnicima smo promišljali o uređenje oltarišta. O svemu smo vam ranije govorili i umjetnička ideje predstavili. Prikupljamo sredstva za uređenje oltarišta. Radovi bi trebali započeti u rujnu mjesecu. Hvala Vam na žrtvi i odricanju i neka bude Bogu na slavu.
  8. Biskupijski pokret mladih „Mi ViDiMo“ poziva u četvrtak 23. 5. 2024. u 20.00 sati na tribinu za mlade u katedralnu dvoranu. Tribinu će održati prof. emeritus dr. Matko Marušić. Tema je, put ka sreći.
  9. Od tiska imate: Glas koncila, Radosnu vijest i Župni list.
  10. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 1 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  11. U prošlom tjednu opremljen svetim sakramentima preminuo je Marijan Marić. Molimo se za pokoj njegove duše i za naše pokojne.

 

Natrag