Župni oglasi Dvadesetprva nedjelja kroz godinu - 22. kolovoza 2021.

  1. Sljedeća nedjelja je DVADESETDRUGA NEDJELJA KROZ GODINU. Svete mise su ujutro u 8.00 i 9.30 te poslijepodne u 19.00 sati.
  2. Crkveni brak žele sklopiti mladić Robert Ljubić, sin pok. Miljenka i Julije r. Filipović iz župe sv. Luke Ilići i djevojka Darija Zelenika, kći Marinka i Ljilje r. Lukić iz naše župe.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Petar Lukić, sin Gorana i Slavice r. Jozinović iz naše župe i djevojka Iva Maglica, kći Dragana i Tanje r. Nikić iz župe sv. Ilije Novi Šeher
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovom crkvenom vjenčanju dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  3. Zahvala sv. Matej

Dragi župljani, kao što vam je već poznato odlukom mjesnoga biskupa Petra nas dvojica svećenika koji smo djelovali na ovoj župi dobili smo premještaj na nove župe. Budući da župnik i ja na nove župe prelazimo kroz sljedeći tjedan red je da reknemo i nekoliko riječi.
Ono što možemo reći jeste da osjećamo neizmjernu zahvalnost. U prvome redu zahvalnost osjećamo prema Bogu čijom smo voljom djelovali u ovoj župi, ali također zahvalni smo njemu na vama, župljanima, s kojima je bilo zadovoljstvo djelovati i surađivati.
Zahvaliti vama župljanima u nekoliko riječi jeste nezahvalno, jer ste toliko toga činili za ovu župu, ali iza svećenike koji su djelovali u njoj. Možda i netko tko nije svećenik ne vidi koliko župljani čine za ovu župu. Evo samo jedan primjer: pri ruci smo uvijek imali nekog od župljana kad je trebao netko od bilo kojeg zanata nešto popraviti ili prepraviti.
Tako da nabrajati svakoga pojedinačno i zahvaljivati mu bio bi nemoguć posao, a da se nekoga ne izostavi nenamjerno. Tako da hvala svima vama koji ste uvijek bili tu na raspolaganju, ali hvala svima onima koji su svakodnevnom Misom i molitvom ovu župu činili ne samo nekim teritorijem ili građevinom nego stvarno živom Crkvom.
Oni koji su nas zadužili na poseban način jesu naši čitači, molitelji krunice, zborovi, ministranti i mladi koji su na poseban način simbol ove župe. Tako da se zahvaljujemo svim čitačima koji svaki dan na Misama sudjeluju u životu ove župne zajednice navješćujući Božju riječ i moliteljima krunice koji svaki dan predvode molitvu krunice u našoj župi.
Hvala i ministrantima koji svojim služenjem Bogu pomažu svećeniku gotovo svaki dan svojim posluživanjem na sv. Misi.
Hvala i svim zborovima. Leptirima na čelu s Anom i Martinom koji u većini godine nedjeljom na sv. Misi u 9:30 svojim pjevanjem doprinesu slavlju sv. Mise.
Zboru Benedikt na čelu s Emilom Bevandom koji ne samo da pjeva nedjeljom na pučkoj Misi. Nego i kroz godinu uvijek pripreme nekoliko veličanstvenih koncerata u suradnji s ostalim zborovima, bilo o Božiću, bilo o Uskrsu.
Hvala Angeluskama koje dugi niz godina pjevaju u župi zajedno na večernjim sv. Misama, ali i na koncertima i vjenčanjima.
Hvala i Santosima na čelu s Marijom Brkić, koji osim nedjeljom u župi pjevaju svaki dan na večernjoj sv. Misi.
Zahvaliti se zborovima samo za pjevanje bilo bi premalo. Jer tu ima i oženjenih i uposlenih, i onih koji studiraju ili idu u školu. Tu je puno više od pjevanja, od samog odricanja do svakodnevnog nezaboravnog druženja u župi zajedno s ostalim mladima. Mene mladog svećenika ste nosili na svećeničkom putu, a župniku svojom mladošću niste dali da stari.
Osim riječi zahvale želimo uputiti i molbu za oprost. Jer i mi smo samo ljudi koji kao i svi ostali mogu pogriješiti. Stoga oprostite na svakoj neugodnosti ako ste je doživjeli od nas.
Na kraju vas sve pozivamo na molitvu, kako za nas koji odlazimo, tako i za one koji dolaze, jer svećenik može biti uspješan onoliko koliko oko sebe ima dobre molitelje i suradnike.
Još jednom veliko hvala!

 

Natrag