Župni oglasi Peta korizmena nedjelja - 17. ožujka 2024.

  1. Sljedeća nedjelja je Nedjelja muke Gospodnje - Cvjetnica. Svete mise su prema redovnom rasporedu. Naši će mladi ponuditi grančice masline na prodaju a dobrovoljni prilozi idu za naše misionare.
  2. Naši su krizmanici u petak imali svoj krizmanički ispit. Pokazali su znanje kao i lijepo vladanje. Dao Bog da i u životu nastave tako. Danas će naši krizmanici hodočastiti Kraljici mira u Hrasno. Polazak je predviđen u 13:00 sati ispred župne crkve, a povratak u Mostar oko 18 sati.
  3. Sutra je na večer u Katedrali koncert poslije svete Mise u 18 sati. Na koncertu nastupaju župni zborovi povodom svetkovine sv. Josipa. Dođimo i poslušajmo skladbe Bogu na slavu.
  4. Vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike je sutra po grupama kao i obično.
  5. U utorak je svetkovina sv. Josipa koji je i zaštitnik naše biskupije. Svečana sveta misa je u Katedrali u 18 sati. Svetu misu predvodi mons. Zdenko Križić nadbiskup i metropolit splitsko-makarski. Dođimo i zajedno molimo. U našoj crkvi zamolili bismo naše očeve da izmole krunice i pobožnost u čast sv. Josipu u 17.30. Ujedno ovaj utorak počinju i pobožnosti u čast sv. Anti. Neka Bog blagoslovi i usliši naše molitve i korizmeni hod.
  6. U utorak je u župi sv. Petra i Pavla korizmeni koncert povodom 180 godina Franjevačke provincije u Hercegovini. Koncert izvodi Ansambl Lado iz Zagreba.
  7. U srijedu 20. ožujka s početkom u 17.00 sati, u duhovno-obrazovnom centru Emaus u Potocima bit će duhovni susret za bračne parove s područja hercegovačkih biskupija. Tema susreta jest „Plodovi bračnog odricanja“! Zainteresirani se mogu prijaviti u župnom uredu.
  8. U četvrtak je zajednička proba za sve grupe ovogodišnjih prvopričesnika nakon večernje svete mise oko 18.45. Na probu neka dođe i zbor Leptiri da se zajednički pripremamo za svetu pričest. Vjeronauk za Krizmanike je u četvrtak u 20.00 sati.
  9. U subotu, u 10.00 sati, je ispovijed za našu djecu i mlade. Dragi roditelji potaknite djecu da dođu na Uskrsnu svetu ispovijed.
  10. Od tiska imate: Glas koncila i Radosnu vijest.
  11. Crkveni brak žele sklopiti: Zoran Rogić iz župe sv. Tome Mostar i Ivana Palac iz naše župe. Ako netko zna za kakvu zapreko ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  12. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 8 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  13. U prošlom tjednu opremljena svetim sakramentima preminula je Marija Skoko. Molimo se za pokoj njezine duše.

 

Natrag