Župni oglasi Treća Uskrsna Nedjelja - 5. svibnja 2019.

 

  1. U sljedeću nedjelju je 4. USKRSNA NEDJELJA – Nedjelja Dobrog Pastira. Posvećena molitvi za duhovna zvanja. Svete mise su redovito u 8, 9.30, 11 i 18 sati.
  2. Radosno Vas pozivamo u ponedjeljak navečer u 19.00 sati na uskrsni koncert koji priređuju naš mješoviti zbor "Benedikt" i Simfonijski orkestar Mostar. Niz djela klasične glazbe koja podižu dušu bliže Bogu, koji je izvor svega, u izvedbi zbora, orkestra i solista.
  3. Za održavanje crkve darovali su: Miroslav Jurić 50 KM, od krštenja Josipa i Marte Petrović 150 KM, od sprovoda pok. Štefice Roso 100 KM, od krštenja Rite Barbare Bošnjak 100 KM, Jelka Marić 100 KM, ob. Batarilo 100 KM, ob. pok. Mire Sudar 50 KM, od krštenja Iris i Pavela Krešića 100 KM. Iskrena hvala svim darovateljima!
  4. U utorak nastavljamo pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti.
  5. U slijedeću subotu i vjeronauk i ostale župne aktivnosti nastavljamo po stalnom rasporedu. Prvopričesnici i krizmanici više nemaju vjeronauka, ali neka dođu u župni ured da preuzmu svoje slike i DVD-ove.
  6. U sljedeću nedjelju poslijepodne u 16.00 sati biti će blagoslov polja na groblju u Raštanima.
  7. Četvrta Uskrsna Nedjelja je nedjelja Dobrog Pastira i na poseban način posvećena molitvi za duhovna zvanja. U nedjelju 12. svibnja u katedrali navečer u 20.00 sati biti će organizirano klanjanje te će se moliti za postojeća i nova svećenička zvanja. Klanjanje će animirati Zbor mladih svećenika „Sacerdotes“.
  8. Najavljujemo danas da je u planu dogradnja projekta akustike naše crkve. Mnogi od vas vjernika se žale da je u crkvi loša razgovjetnost govora i da se ne čuje glas ili ne razumije… svjesni smo toga problema te smo izradili projekt na Sveučilištu u Zagrebu koji bi to trebao konačno riješiti. Glavni uzrok problema je nestručna izgradnja crkve, a to nismo mogli ranije riješiti zbog ogromnih financijskih dugova same izgradnje crkve koje, hvala Bogu, iz godine u godinu polako ali sigurno rješavamo…Odlučili smo ipak uz Vašu pomoć i ovaj projekt završiti pa vas pozivamo koliko možete pomozite ovaj projekt svojim prilogom. Unaprijed svima zahvaljujemo na suradnji…
  9. Crkveni brak žele sklopiti mladić Goran Čibej sin Otona i Lenke r. Knezović iz župe Katedrala Mostar i djevojka Ana Markotić kći Maria i Olge r. Marić iz župe sv. Marka Cim.
    Ako netko zna kakvu zapreku ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured. Zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  10. U prošlom tjednu u našoj župi preminuli su Terezija Andrić i Boško Perić. Molimo se za pokoj njihovih duša.

 

Natrag