Završio 26. susret misionara Crkve u Hrvata

Nakon tri dana molitve i razmjene iskustava kroz pohode znamenitim duhovnim toponimima Sarajeva, Goražda, Pala i Travnika 26. susret misionara Crkve u Hrvata završio je 10. srpnja svečanom Svetom misom u prepunoj travničkoj sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage, na grobu Sluge Božjega Petra Barbarića. Euharistijsko slavlje predvodio je domaćin ovogodišnjeg Susreta misionara, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz suslavlje nacionalnih i dijecezanskih ravnatelja Papinskih misijskih djela (PMD) 

Opširnije …

SVEĆENIČKO REĐENJE U MOSTARSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. 6. 2014. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve mons. dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, u koncelebraciji sedamdeset i tri svećenika, zaredio je šest đakona za svećenike, od kojih dvojicu za Mostarsko-duvanjsku biskupiju: don Antu Čarapina (župa sv. Matej – Mostar)

Opširnije …

BISKUPOVA BOŽIĆNA ČESTITKA 2013.

ZAČEĆE I ROĐENJE SINA BOŽJEGA Vjerovanje nas apostolsko uči dvije povezane istine, od kojih jednu ovih Božićnih dana liturgijski slavimo:
ZAČET PO DUHU SVETOM. Uvijek je bilo onih koji su nijekali da je Marija začela svoga Sina po Božjemu Duhu. Pa i među kršćanima. Danas, na primjer, ima protestantskih zajednica koje to izričito niječu. One smatraju da se ovaj članak Vjerovanja ne smije uzimati u doslovnom, nego u prenesenom smislu. Zato vele: Onaj koji u to vjeruje, može se smatrati pravovjernim; ali ako odbacuje taj nauk, ne smije se smatrati – heretikom! Posve nelogično!

Opširnije …

Tribina za mlade u župi sv. Mateja

Tribina za mlade u župi sv. Mateja „Crkva mladih i znakovi vremena“ IHS Predvodi:isusovac pater Ivan Ike Mandurić, studentski kapelan iz Zagreba 11.12.2013. u 18 sati sv. Misa u 18:30 Tribina

Opširnije …

MISA ZA BRANITELJE

U ponedjeljak 18.11.2013. god. navečer u 18 sati će se u našoj župnoj crkvi održati sv. Misa zadušnica za sve poginule branitelje hrvatskoga naroda, posebno one iz Vukovara kojih se posebno sjećamo ovih dana.
Nakon Sv. Mise ćemo se s upaljenim svijećama uputiti u Vukovarsku ulicu i tako na vanjski način odati svoje poštovanje i izreći molitve. Sve vas pozivamo da u što većem broju pokažemo svoju ljubav

Opširnije …