Hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu

Župa sv. Mateja s Rudnika je organizirala dvodnevno hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu za 80 vjernika. 13.listopada smo stigli u ranim jutarnjim satima u Padovu u svetište sv. Leopolda B. Mandića. U kapeli njegovoga groba i relikvije slavljena je sveta misa. Nakon obilaska bazilike svetice i mučenice Justine  te osobne  molitve ispred  sarkofaga sv. Luke Evanđeliste. S nestrpljenjem su iščekivali i molitve u crkvu Sveca cijelog svijeta, sv. Antuna Padovanskog.

Biskup porečko – pulski, Ivan Štironja, sa kancelarom msgr. Sergijem Jelenićem dočekao je svoje zemljake u najstarijoj hrvatskoj bazilici, Eufrazijevoj, u kojoj je ispričao povijest bazilke, rado se slikao i  razgovarao s hodočasnicima.

Sutradan, 14. listopada uputili smo se u najstarije Marijansko svetište u Hrvatskoj, Trsat i obišli crkvu posvećenu svim hrvatskim mučenicima izmolili molitve i učinili zavjete te se uputili na Udbini u kojoj smo slavili svetu misu.

Vjernici hodočasnici nisu krili svoju radost i zadovoljstvo doživljenog hodočašća. Domovima su otišli puni dojmova i zahvalni Bogu na lijepom vremenu i što je sve prošlo u najboljem redu.

 

Župljanka  Marija Raič

Natrag