Mariathon: Radio Marija BiH - za RM Južni Sudan

"Dragi slušatelji i prijatelji Radio Marije!
Sve postaje Radio Marija u svijetu tijekom svibnja organiziraju maraton za Radio Mariju – tzv Marijaton. Marijaton se sastoji od prikupljanja priloga za otvaranje novih postaja RM u svijetu.

RM BiH se odlučila, uz Vašu nesebičnu pomoć, na čemu Vam od srca zahvaljujemo, poduprijeti ostvarenje projekta RM u Južnom Sudanu.
Zašto Južni Sudan?
Južni Sudan je najmlađa država na svijetu. Neovisnost je stekla 2011. godine, nažalost nakon dvadesetogodišnjih žestokih ratnih sukoba između dvije glavne etničke skupine potpomognute vlastitim interesima manjih skupina. Sve je to doprinijelo da postane zemlja bijede i jada. Jednom riječju – patnička zemlja.
Nacionalna biskupska konferencija Sudana zamolila je stoga Svjetsku Obitelj Radio Marija da joj otvaranjem postaje RM u njihovoj zemlji pomogne u evangelizaciji i promicanju kulture mira i bratskog pomirenja među zaraćenim etničkim skupinama. U 2019., Svjetska obitelj je odgovorila na ovaj poziv mjesne crkve i počela suradnju s biskupijom Juba gdje je osnovana Glavna postaja Radio Marije. Zgrada je završena uz pomoć prošlogodišnjih donacija, no nedostaju novčana sredstva za studijsku i radiofrekventnu opremu.
U ovo teško vrijeme koje nas je sve zadesilo s ovom pandemijom, uvidjeli smo koliko su riječi vjere i evanđelja davale mir i utjehu Vama, našim dragim slušateljima. Evo prigode da svojim malim darom pružimo utjehu svojoj kršćanskoj braći i sestrama u siromašnoj Africi.
Sjetimo se da se nikada nije čulo da se netko Gospi utjecao a da od nje pomoć nije zadobio. Stoga, ne dopustimo da jedno Gospino djelo, njezin radio, za koje Ona od nas traži pomoć, propadne. Neka nam misao vodilja bude udovičin novčić iz hrama kako u Božjim očima nijedan dar nije malen ukoliko dolazi iz iskrena vjerničkog srca. Darujmo Gospu kako bi i Ona mogla darovati nas. Tko Mariju ljubi s puta se ne gubi. Ljubimo Gospu i njezino djelo evangelizacije – Radio Mariju.
Velika Vam hvala!"

RM BiH

Natrag