Program misnih slavlja u Rimu

U subotu 4. svibnja u 18 sati biskupi BK-a BiH slavit će sv. misu u crkvi Aracoeli u Rimu u kojoj se nalazi grob Katarine Kosača-Kotromanić, supruge bosanskog kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice u povodu 600. obljetnice njezina rođenja. Euharistijsko slavlje predvodit će i prigodnu propovijed uputiti predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

U nedjelju 5. svibnja u 18 sati u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima biskupi će, u zajedništvu s hrvatskom rimskom zajednicom, proslaviti blagdan Sv. Leopolda Bogdana Mandića i Bl. Ivana Merza te sudjelovati na proljetnom susretu hrvatskih rimskih studenata. Svetu misu na hrvatskom jeziku predvodit će mons. Vukšić, a propovijedat će biskup banjolučki mons. Željko Majić.

U ponedjeljak 6. svibnja u 18 sati slavit će misu u Bazilici Sv. Pavla izvan zidina. Misno slavlje predvodit će i propovijedati biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

U utorak 7. svibnja u 7 sati biskupi će slaviti misu u Bazilici Svete Marije Velike, a predvodit će ju mons. Majić.

U srijedu 8. svibnja u 7:30 sati biskupi će slaviti misno slavlje u Bazilici Sv. Ivana Lateranskog, kada će predvoditelj biti pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren.

U priopćenju s 89. redovnog zasjedanja, održanog 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru, biskupi Biskupske konferencije BiH pozvali su sve Hrvate katolike, a posebno članove svojih biskupijskih zajednica, koji se nalaze u Rimu ili će tih dana biti na hodočašću u tom gradu da, prema svojim mogućnostima, sudjeluju na svetim misama koje će slaviti, a na poseban način 4. svibnja u crkvi Aracoeli i 5. svibnja u crkvi sv. Jeronima. Također, potiču na molitvu da ovaj pohod crkvenih pastira bude na blagoslov svim članovima partikularnih Crkava i svih ljudi u Bosni i Hercegovini.

 

nedjelja.ba

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/svijet/misom-na-grobu-sv-petra-biskupi-bk-a-bih-zapoceli-pohod-ad-limina/32981

Natrag