Proslava sv. Mateja, zaštitnika župe

U nedjelju 18. rujna u našoj župi započela je trodnevna pobožnost na čast sv. Mateja koju je predvodio bivši župnik naše župe don Ivo Šutalo, sadašnji župnik župe u Studencima. Prvu večer trodnevnice tema propovijedi bila je za bračne parove, o potrebi  za ljubavlju i međusobnom poštivanju.
Tema druge večeri bila je ponašanje mladih te kako današnja mladež zapostavlja vjeru te Boga stavljaju u „drugi plan“.
Treće večeri tema propovijedi bila je stanje bračnih parova nekad i sad. Don Ivo je naglasio potrebu da se današnji supružnici više ugledaju na svoje pretke, najprije pri podizanju obitelji, ali i o pogledu na brak kao svetinju. Sve ove teme možete opširnije pronaći u knjizi Župnikovi razgovori koju je napisao sam don Ivo.
U srijedu 21. rujna svečanom svetom misom u 18 sati proslavili smo sv. Mateja, zaštitnika naše župe. Svetu misu kao i trodnevnice predvodio je don Ivo Šutalo uz koncelebraciju sa sadašnjim župnikom don Ivicom Borasom, župnim vikarom don Milom Vidićem, bivšim župnicima ove župe don Jozom Blaževićem, don Markom Kutlešom, don Ivanom Perićem te sa još petnaestak svećenika. Mladi naše župe bili su aktivni u liturgijskom slavlju. Dok su mlađi ministrirali, stariji su čitali misna čitanja i molitvu vjernika. Svečanosti je pridonijelo i skladno pjevanje klape Stina iz Ploča pod vodstvom Domagoja Mustapića. U svojoj propovijedi don Ivo je tumačio poruku evanđelja: „milosrđe mi je milo, a ne žrtva“ te pozvao vjernike da u ovoj Godini milosrđa pokažu milosrđe jedni prema drugima te da po uzoru na sv. Mateja, koji je za Isusa ostavio sve iza sebe i počeo novi život, učinimo i mi neko djelo za Isusa. Na kraju svečane svete mise sve nazočne vjernike i svećenike pozdravio je župnik don Ivica Boras, zahvalio se predvoditelju slavlja i svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanosti proslave našeg nebeskog zaštitnika.

Natrag