Pučke misije u našoj župi

U Godini vjere odlučili smo organizirati pučke misije u našoj župi. Pučke misije su najprikladnije sredstvo da se duhovno obnovimo. Voditelji Pučkih misija bit će naši poznati svećenici don Damjan Raguž i don Marko Kutleša.

U Godini vjere odlučili smo organizirati pučke misije u našoj župi. Pučke misije su najprikladnije sredstvo da se duhovno obnovimo. Voditelji Pučkih misija bit će naši poznati svećenici don Damjan Raguž i don Marko Kutleša. Plodovi njihova neumornoga rada vidljivi su u svim župama gdje su djelovali. Mnogobrojni vjernici iz drugih župa i biskupija hrle k njima da za njih mole i da ih blagoslove. Toliki se smireni i utješeni vraćaju svojim domovima. Želim da Bog i preko njih sve nas duhovno obnovi i okrijepi na našem životnom putu ovdje na raskrižju putova i račvanju rijeka.

Što su to pučke misije? Pučke misije su izvanredni duhovni sadržaji, navještaja, slušanja i razmatranja nad Božjom riječi. A Božja riječ je jedina kadra probuditi savjest ljudi. Mi smo svi hodočasnički narod na putu prema vječnosti. Lako se dogodi da se na tom putu umorimo, zalutamo, izgubimo orijentaciju i krenemo u suprotnom smjeru. Misije imaju zadaću da nas vrate na pravi put, da nas duhovno okrijepe, da nam životni put osvijetle te sigurnim putem idemo k svome odredištu - vječnoj sreći. U programu misija trebaju biti uključeni svi uzrasti: mala djeca, djeca iz osnovne škole, mladi, roditelji i bračni parovi, stari, bolesni i nemoćni. Zato se za misije svi trebaju dobro i temeljito pripremiti.

Dragi župljani, već vas sada molimo da planirate svoje vrijeme i uvrstite u svoj raspored ovu duhovnu obnovu koja će se uglavnom obavljati u večernjim satima. Misije počinju nedjeljnim svetim Misama 24. veljače 2013. i završavaju svečanom svetom Misom koju će predvoditi naš biskup msgr. Ratko Perić 03. ožujka 2013. u 11 sati.

Svaku večer bit će misno slavlje i propovijed, a nakon toga prigodno predavanje ili molitveni susret za pojedine uzraste. Za uspjeh misija preporučujemo svima da svaki dan izmolimo po jedan Očenaš, Zdravo Mariju i Slava Ocu u čast Duhu Svetomu. A sila Duha Svetoga je kadra promijeniti lice ove zemlje i zagrijati svako ledeno ljudsko srce. Isto tako za uspjeh misija namijenimo krunicu i litanije koje molimo svaki dan u čast Blažene Djevice Marije. A Marija će nas sigurno zagovarati kod svoga Sina Isusa da izlije na sve nas obilje svoga blagoslova.

Dragi župljani, pred nama je izvor Božje milosti i blagoslova. Pripremimo se i raspoložimo, te pristupimo tom izvoru i na njemu se odmorimo i duhovnu žeđ ugasimo.

Sve pojedinosti i raspored misija bit će objavljeni u novom župnom listu i župnim obavijestima. Od ove nedjelje za našu župu je započela bliža priprava za pučke misije.

Klikom na link možete vidjeti i preuzeti letak o Pučkim misijama u PDF formatu.

don Ivica i don Pero

Natrag