Volonteri i Caritas

Od osnutka naše župe (župa sv. Matej) djeluje i radi mladež svih generacija i uzrasta. Od početka župe pa sve do današnjeg dana smo imali mnogobrojne aktivnosti i događanja. U našoj župi se svake subote provode razne aktivnosti povrh svega karitativne. Jednom godišnje za blagdane (Božić i Uskrs) starim i nemoćnim osobama naši volonteri dijele Paket ljubavi. Svrha toga paketa je prije svega razgovor i druženje sa starim i nemoćnim osobama jer njima to znači puno, a za nas je to jedno dobro veliko djelo. Poslije paketa ljubavi u župu stižu i ostale aktivnosti. Volonteri sudjeluju u crkvenom odgoju i obrazovanju naše župne mladeži. Većinom su to djeca mlađeg uzrasta.

Sastanak volontera je svake subote u 15:00 sati. Na sastanku se razgovara o budućim aktivnostima i planu za taj mjesec. Novi volonteri se mogu slobodno pridružiti i postati dio naše velike obitelji. Poslije svake subote imamo zasluženo druženje volontera uz hranu, piće, razgovor, smijeh i igru. Osim ove aktivnosti većina volontera sudjeluje i u drugim župnim aktivnostima kao npr. Održavanje crkvenih i župnih prostorija, cvjetni aranžmani, korizmeni aranžmani, pravljenje jaslica ispred oltara i organiziranje živih jaslica, održavanje okoliša, odlasci na razna vjerska i društvena događanja... Veliku podršku imamo i od naših svećenika. Sve naše ideje i molbe uvaže s velikom radošću i osmijehom na licu.

Stoga vas dragi roditelji molimo da svoju djecu šaljete na razne aktivnosti u župi jer s našom mladeži neće otići na krivi put, nego će odrastati u vjeri, ljubavi i s radosti iščekivati svaku nadolazeću subotu.

Od srca vaši VOLONTERI!

Natrag