Završni tjedan Tropletovih dana kulture

Pred nama je završni tjedan ovogodišnjih Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet kada HKZ Troplet u Mostaru priređuje dva zanimljiva događanja.

- Utorak, 15. studenoga - SUSRET CRKVENIH BENDOVA I VOKALNO INSTRUMENTALNIH SASTAVA MLADIH IZ HERCEGOVINE
Susret i koncert duhovne glazbe crkvenih bendova i vokalno instrumentalnih sastava mladih iz Hercegovine u utorak, 15. studenoga 2022. godine.
Susret započinje zajedničkom svetom Misom u 18 sati, a nastavit će se pojedinačnim nastupima u crkvenoj kripti u 19 sati.
HKZ Troplet poziva sve zainteresirane da dođu i uživaju o ovome duhovno-glazbenom događaju. Radujemo se zajedničkom glazbenom susretu, svi su dobrodošli!

- Petak, 18. studenoga - ODAVANJE POČASTI ŽRTVI VUKOVARA, ŠKABRNJE I SVIM ŽRTVAMA DOMOVINSKOG RATA, TE OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE USPOSTAVE HZ HB

I ove godine, Tropletovi dani kulture završavaju odavanjem počasti žrtvi Vukovara, Škabrnje i svim Žrtvama Domovinskog rata, te obilježavanjem obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna. Tim povodom će Tropletova mladež u petak, 18. studenoga, upaliti 31 baklju u znak sjećanja na 30 godina od spomenutih događaja. Baklje će biti upaljene na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskoga križa, nakon tihe procesije ulicama Mostara i molitve u Vukovarskoj ulici, u 25 minuta do 8 sati u spomen na 25. kolovoza 1991. godine, dan kada je počela velikosrpska agresija na grad Vukovar. Molimo pozovite mlade da nam se pridruže podno Jubilejskoga križa oko 19,15 sati, gdje ćemo imati kratku molitvu, sjetiti se žrtve Vukovara, spomenuti Hrvatsku Zajednicu Herceg Bosnu a zatim upaliti baklje.

Natrag