Župni oglasi 3. došašća - 14. prosinca, 2014.

  1. Slijedeća nedjelja je 4. nedjelja Došašća. Svete mise su redovito u 08.00, 09.30, 11.00 i 18.00 sati.
  2. Pobožnost misa zornica u Došašću: Svako jutro u 06.00 sati u našoj crkvi obavljamo pobožnost adventskih misa – zornica.
  3. Božićna ispovijed starih i nemoćnih:
    Ponedjeljak - 15. prosinca (9-12 sati) Raštani, ulice dr. Milana Šufflaya i Kralja Tomislava
    Utorak - 16. prosinca (9-12 sati) Orlac, ulice II. Bojne rudničke, Rudarska, Vukovarska, Dubrovačka i Blajburških žrtava
  4. U subotu u 10.00 sati je ispovijed za sve osmoškolce i srednjoškolce. U novom župnom listu imate raspored božićnih ispovijedi u svim župama, u našoj župi će ispovijed biti u drugi ponedjeljak 22. prosinca.
  5. Završen je župni vjeronauk za ovo polugodište. U subotu nakon ispovijedi neka dođu svi prvopričesnici i krizmanici za dogovor o predstavi za žive jaslice.
  6. U župnom uredu nakon mise možete nabaviti kalendare i božićne svijeće.
  7. Božićni blagoslov obitelji! Pozivamo sve da se prijave na božićni blagoslov obitelji uzimanjem prijavnice na dnu crkve ili u župnom uredu. Popunite ih i dostavite još samo do slijedeće nedjelje.
  8. Na izlazu crkve možete vidjeti novi kip posvećen sv. Josipu. Poklonio nam ga je bivši župnik don Ivan Perić. Po njegovim riječima kip je star skoro 400 godina. Pred njim se posebno mole očevi obitelji a i žene za svoje muževe. Preporučujemo svima pobožnost svetom Josipu a don Ivanu zahvaljujemo na ovom daru.
  9. U ime mostarskih župa sv. Marka - zaštitnika Cima i sv. Luke - zaštitnika Ilića, župnik ovih župa don Ivan Perić poziva na svečanost posvete novoizgađene crkve na naslov Krista Dobrog Pastira. Slavlje će biti u subotu, 20. prosinca s početkom u 17 sati. Svetu Misu i obred Posvete crkve predvodi msgr. Ratko Perić. Mi smo iz ove naše župe planiralihodočašće toga dana u Cim i Iliće. Stoga vas pozivamo sve da u subotu u 16.00 sati dođu ovdje kod crkve odakle ćemo pješke zajedno poći i sudjelovati u ovoj velikoj svečanosti na slavu Boga i u znak zahvalnosti prema našem bivšem župniku don Ivanu Periću.
  10. Akcija „Paket ljubavi“. Hvala svima koji su se uključili u ovu caritativnu akciju…
  11. Prodaja kolača ispred crkve nakon mise za caritativne svrhe…

Natrag