Župni oglasi Druga nedjelja došašća - 5. prosinca 2021.

  1. Sljedeća nedjelja je TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA. Svete mise su po redovnom rasporedu ujutro u 8.00, 9.30 i 11.00 te poslijepodne u 18.00 sati.
  2. U sljedeću nedjelju slavimo NEDJELJU CARITASA, svi oni koji žele mogu kupiti namirnica u visini 25 KM (osnovnih životnih namirnica, higijene te svakako izbjegavati lako kvarljive namirnice!) i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured do sljedeće nedjelje. Ukoliko je nekomu lakše dati novčani prilog može i to učiniti. Volonteri našeg župnog caritasa će te pakete podijeliti najpotrebnijima u našoj župi, a dio predati Biskupijskom caritasu, za potrebne.
  3. Kao i dosadašnjih godina pozivamo žene iz naše župe da za Nedjelju caritasa, treću nedjelju došašća, ispeku i daruju kolače našem župnom caritasu, koje treba donijeti u subotu 11. prosinca do 14.00 sati. Naši mladi će te kolače ponuditi vjernicima u nedjelju nakon svetih misa, zauzvrat će vjernici moći dati svoj dobrovoljni prilog za najpotrebnije naše župe.
    Svetu misu u 9.30 i 11.00 sati predvoditi će don Željko Majić, ravnatelj Biskupijskog caritasa. Nakon misa u 9.30 i 11.00 sati djeca caritasovih radionica će u našoj kripti izložiti svoje radove. Svetu misu u 11.00 sati prenositi će Radio televizija Herceg-bosna. 
  4. Sutra, ponedjeljak 6. prosinca, bit će redovna ispovijed starih i nemoćnih. Svećenici će ići po redovnom popisu počevši u 8.00 sati ujutro, a novi se mogu prijaviti u župnom uredu. Također, ako je kod nekih došlo do promjene prebivališta neka se javi župnom uredu.
  5. Sa vjeronaukom smo završili za ovu kalendarsku godinu osim za prvopričesnike i krizmanike. U ponedjeljak u 19.00 sati biti će susret prvopričesnika, a u utorak u 20.00 sati biti će susret krizmanika.
  6. U ponedjeljak u 20.00 sati biti će druženje za djecu prvog i drugog razreda.
  7. U utorak i četvrtak nakon mise zornice u našoj kripti bit će prigoda za kratko druženje uz topli čaj. Dobrodošli!
  8. Sa edukacijom i susretima volontera nastavljamo srijedom u 20.00 sati. Ukoliko se još netko želi pridružiti dobro je došao.
  9. Euharistijsko klanjanje u četvrtak u 17 i 30h.
  10. Raspored velikih božićnih ispovijedi imate na našoj internet stranici i na oglasnoj ploči. U našoj župi ispovijed djece bit će 18. prosinca, a velika ispovijed za sve župljane 21. prosinca.
  11. Dragi župljani, ove godine neće biti redoviti blagoslov obitelji. Planiramo posjetiti i blagosloviti one koji su po prvi put u novim prostorima. Neka se takvi prijave u župni ured i uzmu prijavnicu te ispunjenu vrate u župni ured.
  12. Ispred oltara se nalazi staklena posuda u koju možete ostaviti svoj novčani prilog kroz došašće za siromašne. Neka bude od srca i s ljubavlju.
  13. Crkveni brak žele sklopiti:
    Mateo Šarić, sin Ljube i Zdravke r. Anić iz naše župe i Helena Tomić, kći Marka i Lidvine r. Bevanda iz župe sv. Petra i Pavla Mostar.
    Marijo Nikolić, sin Ivana i Nade r. Krtalić iz naše župe i Lidija Odak, kći Ivana i Mirjane r. Jamičić iz župe Krista Kralja Čitluk.
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.
  14. Nakon svete mise kod naših volontera možete uzeti pšenicu i ostaviti svoj prilog za naše akcije u došašću. Također možete uzeti dvanaestolisne misijske kalendare od kojih svi prilozi idu za misije.
  15. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je skupina broj 2. Hvala Vam i bilo s Božjim blagoslovom.
  16. Izašao je u novi broj Crkve na kamenu u kojem preporučujemo da pročitate članak don Mile Vidića Kršćanstvo dosade i župnog lista u kojem imate sve ove današnje informacije.

 

Natrag