Župni oglasi Druga Uskrsna nedjelja - Bijela - 7. travnja 2024.

 1. Sljedeća nedjelja je treća uskrsna. Svete mise su po redovnom rasporedu.
 2. Sutra je Navještenje Gospodinovo - Blagovijest. Svete mise su po redovnom rasporedu.
 3. Jučer je u našoj župi 74 krizmanika primilo sv. Krizmu, a danas je 98 prvopričesnika pristupilo sakramentu Prve sv. Pričesti. Dragi krizmanici i prvopričesnici živite po primljenim darovima i budite Bogu zahvalni.
 4. Sutra navečer idemo na naše planirano župno hodočašće. Uključimo jedni druge u molitve i neka bude Bogu na slavu.
 5. U utorak, nastavljamo pobožnosti trinaest utoraka u čast sv. Anti. Uz večernju svetu misu bit će i pobožnost sv. Anti uz prigodnu propovijed.
 6. U subotu, u 9.00 sati, je proba pjevanja za Leptire, u 10.00 sati proba za ministrante, a u 11.00 sati je proba pjevanja za ovogodišnje krizmanike i učenike 9. razreda.
 7. Više od godinu dana s raznim umjetnicima se promišlja o uređenju oltarišta. Sa idejom je upoznato naše ekonomsko vijeće pa kanimo u skorom vremenu poslati prijedlog rješenja našem biskupu Petru na razmatranje. Raspon ponuda je bio od 20.000 e pa sve do 293.000 e. Mi smo skloni za uređenje od umjetnika Ante Mamuše čije su postaje križnoga puta u crkvi. Tehnika bi bila Al seko, slikanje na suhom zidu sa akrilnim bojama i pozlatom. Slika bi imala oko 115 kvadrata. Investicija bi koštala oko 25.000 e. O svemu ćete na vrijeme biti upoznati. Netko ima svoje životne zavijete pa ih može utkati i u uređenje oltarišta. Hvala.
 8. Dragi vjernici, veliki humanitarni koncert duhovne glazbe “Vjerujem” održat će se 8. lipnja 2024. na stadionu pod Bijelim Brijegom. Ulaznice za koncert ćete moći nabaviti u župnom uredu već od sljedećeg tjedna, a prilozi od ulaznica idu za rehabilitacijski centar za djecu koji djeluje pri Caritasu. Veliko hvala udruzi “Otac” na gesti ljubavi.
 9. Od tiska imate: Crkvu na kamenu i Župni list.
 10. Crkveni brak žele sklopiti:
  Petar Prlić iz župe Marije Majke Crkve Katedrala Mostar i Ivana Tadićiz naše župe.
  Ilija Zelenika iz župe Svih Svetih Jare i Lučija Aničić iz naše župe.
  Matej Glibo iz župa sv. Luke Ilići i Diandra Marija Marić iz naše župe.
  Blaž Marić i Barbara Filipović oboje iz naše župe.
  Igor Pavković iz župe Uznesenja BDM Široki Brijeg i Marta Ćavar iz naše župe.
  Ako netko zna za kakvu zapreko ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured, a zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život. 
 11. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 3 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.

 

Natrag