Župni oglasi Dvadeseta nedjelja kroz godinu - 14. kolovoza, 2016.

  1. Slijedeća nedjelja je 21. kroz god. Svete mise su redovito u 08.00 i 09.30 i navečer u 19.00 sati. Svete mise radnim danom su ujutro u 07.30 i navečer u 19.00 sati. 
  2. Sutra je zapovjedni blagdan Uznesenja BDM na nebo – Velika Gospa. U našoj župi su svete mise ujutro u 8.00 i navečer u 19.00 sati. Naša susjedna župa Goranci svečano obilježava ovaj blagdan kao svoga zaštitnika. Svečana sveta misa je na Gorancima sutra u 11.00 sati a predvodi je i propovijeda naš bivši župnik don Ivan Perić. Goranački župnik fra Ivan poziva sve koji žele i mogu da se priključe ovom slavlju. 
  3. Europski je parlament odredio da se 20. kolovoza obilježava kao Europski dan sjećanja na žrtve totalitarističkih režima: nacionalsocijalizma, fašizma i komunizma. Komisija Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatski martirologij pozvala je da se u svim biskupijama i župama jedan dan u godini obilježi kao Dan sjećanja i molitve za žrtve totalitarnih režima.
    Na prostoru Bila, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Gorancima, Odjel za Svjetski i Domovinski rat Hrvatskoga narodnog sabora, prije tri godine započeo je s izgradnjom Groblja mira. Između ostaloga izgrađena je i crkva - kapelica koju će, ako Bog da, u prigodi obilježavanja 71. obljetnice stradanja hrvatskoga naroda, u subotu 20. kolovoza s početkom u 12.00 sati, blagosloviti naš mjesni biskup msgr. Ratko Perić te slaviti sv. Misu za sve pokojne, poginule i mučki ubijene kako u Drugom svjetskom ratu i poraću tako i u Domovinskom te svim ratovima i totalitarnim progonima.
    Ovim pozivamo  sve vas, poštovani vjernici da sudjelujete u ovom misnom, blagoslovnom i komemorativnom slavlju. 
  4. Crkveni brak žele sklopiti mladić Goran Sušac sin Nikole i Zdravke r. Marijanović iz župe sv. Luke i djevojka Marina Leto kći Vidaka i Marice r. Šunjić iz naše župe.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Dario Ševo sin Jakova i Anice r. Skoko iz  naše župe i djevojka Josipa Čuljak kći Zlatka i Ivanke r. Begić iz župe Goranci.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Julien Serge Rouet sin Yannicka i Marie-Claire r. Juppin de Fondaumiere iz župe Valence - Francuska i djevojka Marijana Buntić kći Ivice i Dragice r. Perić iz naše župe.
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovom crkvenom vjenčanju dužan je obavijestiti župni ured. Zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život. 

Natrag