Župni oglasi Dvadesetpeta nedjelja kroz godinu - 18. rujna, 2016.

  1. Slijedeća nedjelja je 26. kroz god. U slijedeću nedjelju svete mise su redovito prije podne u 8.00, 9.30, 11.00 i navečer u 18.00. 
  2. U srijedu naša župa slavi svog patrona i zaštitnika svetog Mateja apostola i evanđeliste. Taj dan je za našu župu i svetkovina posvete ove naše crkve. Svete mise su prijepodne tiha misa u 8.00, a poslijepodne svečana koncelebrirana sveta misa i centralna proslava našega patrona u 18.00 sati. Pozivamo sve vas da što svečanije i pobožnije proslavimo ovaj naš veliki blagdan. Večerašnjom svetom misom započinje trodnevna priprava za Patron naše župe – sv. Mateja. Na uočnicu, u utorak je u 17.00 sati sveta ispovijed za sve župljane a posebno za školsku djecu i mlade. Trodnevnicu i duhovnu obnovu kroz te dane predvodit će naš bivši župnik mr. don Ivo Šutalo – župnik iz našeg biskupijskog svetišta Srca Isusova u Studencima. Sve vas pozivamo da se aktivno uključite i duhovno obnovite počevši od večerašnje večernje svete mise. Tema ovogodišnje duhovne priprave će biti „ Božje milosrđe i obitelj“. 
  3. Proba zbora „Leptiri je u utorak navečer u 18.30. Molimo sve članove, a i nove koji se žele priključiti da obavezno dođu.
  4. Crkveni brak žele sklopiti mladić Marko Ramljak sin Ivana i Valerije  r. Buhovac iz naše župe i djevojka Ivana Karlušić kći Jure i Marine  r. Ristović iz župe Buna-Blagaj.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Robert Božić sin Bosiljka  i Ružice r. Bojčić iz naše  župe i djevojka Andrea Planinić kći Dragana  i Jelke r. Jurilj  iz župe sv. Petra i Pavla.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Jakov Čečura sin Marinka i Anke r. Rimac iz župe Livno i djevojka Natalija Džalto kći Ivice i Mladenke r. Andrić iz naše župe.
    Crkveni brak žele sklopiti mladić Boris Boras sin Srećka i Gordane r. Ćubela iz župe Katedrala i djevojka Ana Čurić kći Branka i Stane r. Đurić iz župe sv. Luke Ilići
    Ako netko zna za kakvu zapreku ovim crkvenim vjenčanjima dužan je obavijestiti župni ured. Zaručnicima želimo sretan i blagoslovljen zajednički život.  
  5. Udruga “Moj grad” u suradnji s našom župom organizira radionice i predavanja “Pronađi put u zdrav život“. Cilj projekta je edukacija i zaštita mladih od loših utjecaja društva.
    Predavanja će biti održana u župnoj dvorani župe Sv. Mateja na Rudniku s početkom u 19 sati, po slijedećem rasporedu:
    24. 9. 2016. (subota) u 19 sati – dr. Siniša Skočibušić
    29. 9. 2016. (četvrtak) u 19 sati – psihologinja Mirjana Brajković
    30. 9. 2016. (petak) u 19 sati – don Mile Vidić
    U ponedjeljak, 7. studenog 2016. bit će organiziran cjelodnevni studijski izlet, radionice i posjet zajednici „Pape Ivana XXIII“ – Vrgorac, RH. 
  6. U prošlome tjednu u našoj župi preminula je Ljubica Raspudić. Molimo se za pokoj njezine duše…

Natrag