Župni oglasi Treća korizmena - nedjelja Solidarnosti - 12. ožujka 2023.

  1. Sljedeća nedjelja je Četvrta korizmena. Svete mise su prema redovitom rasporedu.
  2. Hvala svima na dosadašnjim prilozima za klimatizaciju. Kao što možete primijetiti hvala Bogu grijanje radi. Nadamo se da ćemo u obročnom plaćanju uspjeti isplatiti investiciju.
  3. Vjeronauk ovogodišnjih prvopričesnika je prema redovitom rasporedu. Krizmanici trebaju doći u ponedjeljak u 20 sati. Učenici ostalih razreda prema redovitom rasporedu. Raspored imate i na oglasnoj ploči. Molimo roditelje da potaknete svoju djecu da redovito dolaze na vjeronauk i na ostale župne aktivnosti.
  4. U utorak, 14. ožujka započinjemo pobožnosti trinaest utoraka sv. Anti. Uz večernju svetu misu bit će i pobožnost sv. Anti uz prigodnu propovijed.
  5. U srijedu, 15. ožujka u 18.00 sati u našoj crkvi bit će deveta srijeda u čast sv. Josipa. U sv. misi molit ćemo s roditeljima svih naših vjeroučenika iz župe. Poželjno bi bilo da dođu oba roditelja ovogodišnjih krizmanika i prvopričesnika. Nakon sv. mise bit će predavanje koje će održati djelatnici Obiteljskog savjetovališta našega biskupijskog Caritasa iz Mostara. Tema je “Odnos roditelja i djece”. Pozvani su i svi ostali koji mogu i žele doći.
  6. U petak je križni put stoga molimo vjeroučenike naše župe da budu dionici križnoga puta.
  7. U subotu je u 9.00 sati proba pjevanja za Leptire, a u 10.00 sati za ministrante.
  8. Ako Bog da, planiramo župno hodočašće od 16. do 23. travnja 2023. godine. Hodočastit ćemo u Italiju: Asiz, Rim, San Giovanni Rotondo, Monte sant Angelo sul Gargano. Tko planira hodočastiti neka se prijavi do sredine ožujka u župni ured. Cijena hodočašća iznosi 470 €, prilikom prijave treba uplatiti 100 € (kotizacija). Broj putnika je ograničen.
  9. U duhovno-obrazovnom centru Emaus organizira se korizmena duhovna obnova za bračne parove. Susret je planiran 23. ožujka 2023. s početkom u 17.00 sati. Prijave su otvorene do 17. ožujka, a više informacija imate na web stranici.
  10. U nedjelju 26. ožujka, hodočastit ćemo Kraljici mira u Hrasno. Krizmanicima je u planu hodočastiti u sklopu vjeronauka. Ostali se mogu prijaviti u župnom uredu. Polazak je predviđen oko 13.00 sati, a povratak oko 18.00 sati.
  11. Od tiska imate; Glas Koncila, Crkva na kamenu, Naša ognjišta i Župni list.
  12. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 3 za čišćenje.
  13. Župa Hrasno organizira pokornička hodočašća u korizmi. Više informacija o toj pobožnosti imate u informativnom letku na dnu crkve.

 

Natrag