Župni oglasi Uskrs - Vazam - 31. ožujka 2024.

  1. Sljedeća nedjelja je druga uskrsna. Svete mise su po redovnom rasporedu. Na misi u 11.00 sati je Prva sveta pričest pa vas molimo da ostavite prostor roditeljima naših prvopričesnika. Pričesnika je 98 pa je potrebno klupe osloboditi za pričesnike i roditelje. Hvala na razumijevanju.
  2. U utorak, nastavljamo pobožnosti trinaest utoraka u čast sv. Anti. Uz večernju svetu misu bit će i pobožnost sv. Anti uz prigodnu propovijed.
  3. U utorak i srijedu u 10.00 sati je proba za ovogodišnje prvopričesnike. Proba za krizmanike je u utorak i srijedu u 11.30. Ispovijed za naše prvopričesnike i krizmanike te njihove roditelje i kumove je u četvrtak 4. 4. 2024. u 16.00 sati.
  4. U subotu je u 11.00 sati sveta krizma u našoj župi koju krizmanicima za njih 74 podjeljuje naš biskup Petar. Dođimo i zajednički molimo za naše krizmanike te njihove kumove i roditelje.
  5. Zahvala u ime naših misionara jer smo za maslinove grančice na Cvjetnicu prikupili 2.220 KM. Bog Vas blagoslovio.
  6. Hvala Vam dragi župljani na molitvenom i dostojanstvenom sudjelovanju u obredima Velikoga Tjedna i križnom putu na brdu Hum.
  7. Red je da se kako na Božić tako i na Uskrs spomene neka aktivnost koja se planira u župi. Više od godinu dana s raznim umjetnicima se promišlja uređenje oltarišta. Sa idejom je upoznato naše ekonomsko vijeće pa kanimo u skorom vremenu poslati prijedlog rješenja našem biskupu Petru na razmatranje. Raspon ponuda je bio od 20.000 e pa sve do 293.000 e. Mi smo skloni za uređenje od umjetnika Ante Mamuše čije su postaje križnoga puta u crkvi. Tehnika bi bila Al seko, slikanje na suhom zidu sa akrilnim bojama i pozlatom. Slika bi imala oko 115 kvadrata. Investicija bi koštala oko 25.000 e. Nacrt prijedloga umjetničkoga djela možete pogledati na našem zidu iznad pjevača. O svemu ćete na vrijeme biti upoznati.
  8. Od tiska imate: Crkvu na kamenu i Župni list.
  9. Hvala onima koji su jučer očistili i uredili našu crkvu. Sljedeći vikend na redu je grupa broj 2 za čišćenje. Pozivamo sve one koji se žele nanovo uključiti u čišćenje crkve da se prijave u župni ured.
  10. U prošlom tjednu preminuli su Nikola Golemac i Kata Vladić. Molimo se za pokoj njihovih duše.

 

Natrag