Kateheze za SHKM u Vukovaru 2017.

Obavještavamo sve mlade koji su se prijavili na Susret Hrvatske Katoličke Mladeži u Vukovaru da se u našoj župi već treći tjedan održavaju pripreme za SHKM. Kateheze se održavaju petkom nakon večernjih Svetih Misa. Također raspored kateheza možete pratiti i na pastoralnom kalendaru. Svi prijavljeni su obvezni doći na sve kateheze da se što bolje duhovno pripremimo za ovaj susret. Oni koji ne budu dolazili gube pravo sudjelovanja na ovom hodočašću!! Ukoliko je netko ne može doći na pripreme dužan je obavijestiti župni ured putem naše e-mail adrese ili osobno doći u župni ured.

Opširnije …

"Huda jama - strogo čuvana tajna"

Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat i Odjel za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, pozivaju Vas na premijeru dokumentarnog filma „Huda jama – strogo čuvana tajna“ koja će se održati u četvrtak, 9. veljače 2017., u 19 sati u dvorani  Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Opširnije …

SHKM Vukovar 2017.

Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) je susret mladih katolika koji se održava svake dvije godine u jednom od gradova Republike Hrvatske. Zbog Svjetskog Susreta Mladih koji se održao 2016. godine u Poljskoj u Krakowu iznimka je napravljena te je SHKM-a odgođen do 2017. godine. Jubilarni je deseti po redu SHKM održat će se u Vukovaru 2017. godine. Prethodili su mu Susreti hrvatske katoličke mladeži u Splitu (1996.), Rijeci (2000.), Osijeku (2002.), Šibeniku (2004.), Puli (2006.), Varaždinu (2008.), Zadru (2010.), Sisku (2012.) i Dubrovniku (2014.). Kao i svakom do sada i ovom se posebice radujemo!

Opširnije …

Novi raspored Svetih Misa 2017. godine

Obavještavamo župljane da je Otac Biskup odlučio poslati svoga tajnika don Marina Skendera da u našoj župi ima jutarnje Svete Mise. Također vas obavještavamo da je, zbog jutarnjih Misa, moguće prihvatiti vaše Misne nakane. Svete Mise nedjeljom ostaju iste, dakle ujutro u 9.00, 11.00, i večernja Sveta Misa u 18.00 sati. S tim da je Sveta Misa u 11.00 sati Sveta Misa za narod (pro populo).
Iako su sada dvije Svete Mise radnim danom Misne nakane ipak se primaju samo dva mjeseca unaprijed! Dakle 1. veljače primaju se misne nakane za mjesec travanj, 1. ožujka za svibanj, 1.travnja za lipanj.... 

Opširnije …

Raspored Svetih Misa 2017. godine

Obavještavamo župljane da će u sljedećoj godini radnim danom biti samo večernja Sveta Misa, dakle jutarnje Svete Mise neće biti. Svete Mise nedjeljom biti će ujutro u 9.00, 11.00, i večernja Sveta Misa u 18.00 sati.
Za sada zauzete su sve misne nakane za siječanj i veljaču. Tek od 1. siječnja moći ćete naručivati mise za mjesec ožujak.

Opširnije …