Papina poruka europskim biskupima

Roditelji su prvi i glavni odgojitelji svoje djece, stoga imaju pravo u skladu sa svojim moralnim i vjerskim uvjerenjima odgajati svoju djecu – istaknuo je papa Franjo u govoru europskim biskupima.
– Treba braniti neupitno pravo roditelja da svoju djecu odgajaju prema vlastitim moralnim i vjerskim uvjerenjima – ustvrdio je Papa govoreći 3. listopada sudionicima plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija, koje je primio u audijenciju, a koji ovih dana raspravljaju o obitelji i budućnosti Europe.

Opširnije …

"...anđelima bit će slični, jer sinovi su Božji"

Na spomendan svetih Anđela čuvara, 2. listopada u 17.00 sati, na groblju u Raštanima u kapelici svetog Leopolda Mandića slavljena je sveta misa za nerođenu djecu. Misno slavlje predvodio je župnik župe svetog Mateja u Mostaru don Ivica Boras zajedno sa župnim vikarom don Milom Vidićem. Potaknuto dirljivom propovijedi župnika mnoštvo ljudi se zajedno molilo za očuvanje i dostojanstvo nerođenog života te u svojoj molitvi preporučilo našem nebeskom Ocu sve one koji su na bilo koji način pogođeni ovom suvremenom kulturom smrti.

Opširnije …

Poziv na opće izbore

U povodu predstojećih Općih izbora, koji će se održati u nedjelju 12. listopada 2014., upućujemo svim članovima svojih nad/biskupijskih zajednica u zemlji i inozemstvu pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. Aktivno sudjelovanje na izborima jedno je od temeljnih građanskih prava, ali i dužnosti svakoga punoljetnog građanina jedne zemlje s demokratskim uređenjem. Katolici, koji imaju pravo glasa u BiH, moralno su dužni svojim aktivnim sudjelovanjem, po svojoj savjesti, na izborima izravno pozitivno pridonositi boljoj i sigurnijoj budućnosti, svojoj, svoje djece i cjelokupnog pučanstva ove zemlje koju nam je svima svevišnji Bog dao na brigu i uređenje.

Opširnije …

Misa za nerođenu djecu

Na Rimokatoličkom groblju u Raštanima koje je u vlasništvu župe sv. Mateja u Mostaru nalazi se posebna grobnica u koju se mogu pokapati nerođena djeca. Grobnica je uređena prošle godine krajem listopada i stavljena na raspolaganje svima kojima je to potrebno. 

Opširnije …

Tečaj stranih jezika

Tečaj njemačkog jezika započinje u ponedjeljak, sutra navečer, u 18.30. Molimo sve koji su se prijavili da dođu u prostorije župnoga ureda. Na tečaj talijanskog se nije prijavio dovoljan broj kandidata stoga neće, za sada, započeti tečaj talijanskog.

Opširnije …