Prva sveta pričest u našoj župi

Prva sveta pričest u našj župi održati će se 7. travnja 2013. godine u 11 h.U ovome tjednu prvopričesnici imaju svaki dan vjeronauk u 17 sati. Ispovijed za sve prvopričesnike je u subotu 6. travnja u 17 h.

Opširnije …

Sretan Uskrs

Svim vjernicima i svim ljudima dobre volje želimo blagoslovljen i sretan Uskrs. To vam žele vaši svećenici don Ivica Boras, župnik, i don Pero Miličević, župni vikar

Opširnije …

Novi Papa Franjo

Vatikan, (IKA) - Novi, 266. papa, isusovac je, Argentinac, Jorge Mario Bergoglio, sedamdesetšestogodišnji dosadašnji nadbiskup Buenos Airesa. Novi papa izabrao je ime Franjo. To je prvi puta u povijesti Crkve da je jedan rimski biskup uzeo to ime, a i prvi puta da je jedan isusovac izabran za papu, te da papa dolazi iz Latinske Amerike.
Jorge Mario Bergoglio rođen je 17. prosinca 1936. u Buenos Airesu, u obitelji s petero djece, a otac mu je bio talijanski imigrant,

Opširnije …

Vjeronaučna tribina za mlade

U četvrtak 7.ožujka u 18:30h održati će se vjeronaučna  tribina za mlade, koje će predvoditi fra Dalibor Milas.
Tema susreta je "Društvo i mediji".
Dobro došli svi!
Župa sv.Mateja

Opširnije …

Papa najavio odreknuće od papinske službe

"Draga braćo, sazvao sam vas na ovaj konzistorij ne samo zbog triju kanonizacija, već i zato da vam priopćim jednu veoma važnu odluku za život Crkve. Nakon što sam se više put preispitao pred Bogom, došao sam do uvjerenja da mi moje snage, zbog poodmakle dobi, više ne dopuštaju vršiti na prikladan način moju papinsku službu. Veoma sam svjestan da se tu službu, zbog njezine duhovne naravi, mora obnašati ne samo djelima i riječima, već ništa manje patnjom i molitvom.

Opširnije …