SVEĆENIČKO REĐENJE U MOSTARSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. 6. 2014. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve mons. dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, u koncelebraciji sedamdeset i tri svećenika, zaredio je šest đakona za svećenike, od kojih dvojicu za Mostarsko-duvanjsku biskupiju: don Antu Čarapina (župa sv. Matej – Mostar)

Opširnije …

BISKUPOVA BOŽIĆNA ČESTITKA 2013.

ZAČEĆE I ROĐENJE SINA BOŽJEGA Vjerovanje nas apostolsko uči dvije povezane istine, od kojih jednu ovih Božićnih dana liturgijski slavimo:
ZAČET PO DUHU SVETOM. Uvijek je bilo onih koji su nijekali da je Marija začela svoga Sina po Božjemu Duhu. Pa i među kršćanima. Danas, na primjer, ima protestantskih zajednica koje to izričito niječu. One smatraju da se ovaj članak Vjerovanja ne smije uzimati u doslovnom, nego u prenesenom smislu. Zato vele: Onaj koji u to vjeruje, može se smatrati pravovjernim; ali ako odbacuje taj nauk, ne smije se smatrati – heretikom! Posve nelogično!

Opširnije …

Tribina za mlade u župi sv. Mateja

Tribina za mlade u župi sv. Mateja „Crkva mladih i znakovi vremena“ IHS Predvodi:isusovac pater Ivan Ike Mandurić, studentski kapelan iz Zagreba 11.12.2013. u 18 sati sv. Misa u 18:30 Tribina

Opširnije …

MISA ZA BRANITELJE

U ponedjeljak 18.11.2013. god. navečer u 18 sati će se u našoj župnoj crkvi održati sv. Misa zadušnica za sve poginule branitelje hrvatskoga naroda, posebno one iz Vukovara kojih se posebno sjećamo ovih dana.
Nakon Sv. Mise ćemo se s upaljenim svijećama uputiti u Vukovarsku ulicu i tako na vanjski način odati svoje poštovanje i izreći molitve. Sve vas pozivamo da u što većem broju pokažemo svoju ljubav

Opširnije …

Mladi župe sv. Mateja Mostar očistili Vukovarsku ulicu

Bliži nam se obljetnica pada grada Vukovara i  Dan HZ - HB, kada se sjećamo svih naših poginulih branitelja koji su položili svoj život za domovinu. Stoga su se naši mladi krizmanici i osmaši potrudili da ulica koja nosi ime grada Vukovara - Vukovarska ulica u našemu gradu bude dostojna toga dana i onoga što obilježavamo. Oni su zajedno sa kapelanom don Perom očistili ulicu.

Opširnije …