Bula proglašenja Jubileja 2025. "Spes non confundit"

Donosimo, preuzetu od Informativne katoličke agencije, u cijelosti Bulu proglašenja Redovnog jubileja godine 2025. "Spes non confundit" Svetoga Oca Franje koja je objavljena na svetkovinu Uzašašća 9. svibnja 2024.

Opširnije …

Ustavni sud Turske podržava vladino protjerivanje devet stranih kršćana

Ustavni sud, najviši sud u Turskoj nedavno je presudio da vladino protjerivanje devet stranih kršćanskih vođa na temelju izvješća tajne službe ne krši njihovu vjersku slobodu.

Opširnije …

Darivanjem krvi stvara se kultura solidarnosti i zajedništva

Darivanje krvi jedan je od najplemenitijih čina kojima pojedinci mogu pridonijeti svojoj zajednici i jedna je od rijetkih gesta koja može imati tako izravan utjecaj na spašavanje života. Stoga smo, u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi, odlučili svratiti pozornost na tekućinu života.

Opširnije …

Hrvatska misija na Solomonskim otocima

Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga iz Zagreba misionarski djeluje na Solomonskim otocima. Misija na Salomonskim Otocima otvorena je 2011. godine. U župi sv. Duha u Bumi djeluje pet sestara misionarki.

Opširnije …

Duhovni koncert "Vjerujem"

MOSTAR – U subotu, 8. lipnja, na stadionu “Pod bijelim Brijegom” u Mostaru, pred više od 13.000 posjetitelja, održan je veliki duhovni i humanitarni koncert pod nazivom “Vjerujem”, u organizaciji udruge “Otac”, izvijestili su iz Molitvene zajednice Srce Isusovo.

Opširnije …