Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet

U okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet (TDK2023) HKZ Troplet organizira Studijski dan Potraga za korijenima i poziva mlade da nam se pridruže. Studijski dan Potraga za korijenima zamišljen je kao jednodnevno studijsko putovanje na kojem će mladi posjetiti prirodne znamenitosti, kulturno-povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, te muzeje i galerije tragajući za korijenima našega naroda, naše baštine i identiteta. Svake godine krećemo određenom rutom, a ishodišna točka je uvijek ranokršćanska cimska bazilika u Mostaru.

Opširnije …

Hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu

Župa sv. Mateja s Rudnika je organizirala dvodnevno hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu za 80 vjernika. 13.listopada smo stigli u ranim jutarnjim satima u Padovu u svetište sv. Leopolda B. Mandića.

Opširnije …

Misa za roditelje nerođene djece

Na blagdan Anđela čuvara, 2.10.,održana je sv. Misa na katoličkom groblju u Raštanima, na čast i zagovor nerođene djece, a za potrebe njihovih roditelja, našeg grada i cijelog svijeta.

Opširnije …

Proslava sv. Mateja 2023. - galerija

Zahvaljujemo se našoj župljanki Marijani Matić na fotografijama s proslave našeg nebeskog zaštitnika sv. Mateja.

Opširnije …

Spomendan Anđela čuvara - misa za roditelje nerođene djece

U ponedjeljak, 2. listopada na spomendan Anđela čuvara na Rimokatoličkom groblju u Raštanima, bit će održana sveta misa nakon čega će biti procesija sa svijećama. Početak mise je u 16 sati.

Opširnije …