Proslava Male Gospe i 100-te obljetnice župe u Jablanici

Naš bivši kapelan, a sadašnji župnik župe Jablanica, don Mile Vidić poziva sve one koji mogu i žele da 8. rujna prisustvuju do sada najvećoj proslavi od postanka župe Jablanica. Župa je osnovana 1917. godine, dakle ove godine slavi 100 godina postojanja župe. U svojih 100 godina župa pamti vedra kao i tamna razdoblja, a Domovinski rat joj je ostavio najveće ožiljke zbog čeka danas župa broji svojih svega 50-ak vjernika.

Opširnije …

Tečaj njemačkog jezika

Obavještavamo sve zainteresirane župljane da će se ove godine u našoj župi organizirati tečaj njemačkoga jezika. Informacije o prijavama i svemu što vas zanima možete dobiti pozivom na broj 063/444-396

"Čovjek vrijedi onoliko koliko jezika govori."

Opširnije …

Ljetni raspored Svetih Misa

Obavještavamo sve župljane da je raspored Svetih Misa od 2. srpnja slijedeći:

  • Radnim danom ujutro u 7:30 te poslije podne u 19:00 sati
  • Nedjeljom ujutro u 8:00 i 9:00 te poslijepodne u 19:00 sati
  • Pobožnost krunice je svakim danom prije Svete Mise u 18:30 sati

Svete Mise u 11:00 sati nedjeljom nema.

Opširnije …

Hodočašće sv. Ivanu Krstitelju na Stjepan Križ

U petak 23. lipnja na uočnicu sv. Ivana Krstitelja jedan autobus hodočasnika iz župe sv. Mateja na Rudniku zaputili su se ka svetištu sv. Ivana Krstitelja na Stjepan Križ. Centralno Misno slavlje prevodio je zadarski Nadbiskup i Predsjednik Hrvatske Biskupske Konferencije msgr. Želimir Puljić uz koncelebraciju župnika don Damjana Raguža te ostalih svećenika. 

Opširnije …

Podjeljen sakrament Svete Potvrde u našoj župi

Subota, 20. svibnja bio je poseban dan za našu župnu zajednicu. Svečanu sv. Misu predvodio je mjesni biskup msgr. Ratko Perić. Pozdrav biskupu, u ime svih krizmanika, uputili su Mateo Aničić i Marija Arapović, jedni od naših 70 krizmanika. Nakon uvodnog dijela biskup je kroz nekoliko poučnih riječi objasnio krizmanicima kako ostati u kontaktu s Ocem nebeskim i nakon primljenog sakramenta Krizme, da ga ne zaborave samo zato što su završili sa župnim vjeronaukom. Pozvao ih je da se mole Duhu Svetomu da im udjeli svojih sedam darova i da ih jača u njihovom životu. Nakon sv. Mise krizmanici su napravili zajedničku fotografiju sa biskupom Ratkom i župnikom don Ivicom. Potom su naši mladi podijelili krizmanicima prigodne darove: uspomenu na sakrament sv. Potvrde te narukvicu na kojoj je jedan desetak za molitvu. Neka im Duh Sveti bude snaga vodilja kroz njihov mladenački život i neka ga nose sa sobom u sve dane života svoga. Preporučujemo ih u vaše molitve. 

Opširnije …