Hodočašće u Rim

Ako Bog da, planiramo župno hodočašće od 16. do 23. travnja 2023. godine. Hodočastit ćemo u Italiju: Asiz, Rim, San Giovanni Rotondo, Monte sant Angelo sul Gargano,... Tko planira hodočastiti neka se prijavi do sredine ožujka u župni ured.

Opširnije …

Pomoć Turskoj i Siriji

Dragi župljani, u prilogu se nalazi okružnica našeg mjesnog biskupa msgr. Petra Palića koja nas potiče na pomoć stradalima u potresu koji je pogodio Tursku i Siriju. Više informacija imate u samom dopisu.

Opširnije …

Zaštita života i pravo na život od samog začeća do biološke smrti

Na prijedlog Svetog Oca i prema odluci Biskupske konferencije BiH, prva nedjelja veljače posvećena je razmišljanju i molitvi za dar života. Povodom toga, svoju je poruku uputio predsjednik Vijeća za obitelj BK-a BiH dr. mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

Opširnije …

Okružnica o smrti pape u miru Benedikta XVI

Danas, na Staru godinu i spomendan pape Silvestra I., s dubokom vjerom u uskrsnuće primili smo vijest da je u 9.34 sati preminuo papa u miru Benedikt XVI.

Opširnije …

Božićna poruka biskupa Petra Palića

Draga braćo i sestre!
Božić nas poziva da svoj pogled usmjerimo prema božićnim jaslicama. Učinimo to i ove godine svjesni potrebe za mirom i nadom. Pokušajmo i ovoga Božića iskreno ispovjediti vjeru u rođenje Isusa Krista, Sina Božjega i otkriti poruku sudionika ovog svetog događaja Božjega utjelovljenja.

Opširnije …