Poziv na opće izbore

U povodu predstojećih Općih izbora, koji će se održati u nedjelju 12. listopada 2014., upućujemo svim članovima svojih nad/biskupijskih zajednica u zemlji i inozemstvu pastirski poziv i poticaj na izlazak na izbore. Aktivno sudjelovanje na izborima jedno je od temeljnih građanskih prava, ali i dužnosti svakoga punoljetnog građanina jedne zemlje s demokratskim uređenjem. Katolici, koji imaju pravo glasa u BiH, moralno su dužni svojim aktivnim sudjelovanjem, po svojoj savjesti, na izborima izravno pozitivno pridonositi boljoj i sigurnijoj budućnosti, svojoj, svoje djece i cjelokupnog pučanstva ove zemlje koju nam je svima svevišnji Bog dao na brigu i uređenje.

Opširnije …

Misa za nerođenu djecu

Na Rimokatoličkom groblju u Raštanima koje je u vlasništvu župe sv. Mateja u Mostaru nalazi se posebna grobnica u koju se mogu pokapati nerođena djeca. Grobnica je uređena prošle godine krajem listopada i stavljena na raspolaganje svima kojima je to potrebno. 

Opširnije …

Tečaj stranih jezika

Tečaj njemačkog jezika započinje u ponedjeljak, sutra navečer, u 18.30. Molimo sve koji su se prijavili da dođu u prostorije župnoga ureda. Na tečaj talijanskog se nije prijavio dovoljan broj kandidata stoga neće, za sada, započeti tečaj talijanskog.

Opširnije …

Proslava svetog Mateja 21.9.2014.

Naša župna zajednica sv. Mateja  proslavila je u nedjelju, 21. rujna, svoju župnu svetkovinu. Svečano euharistijsko slavlje, na samu svetkovinu kao i trodnevnu duhovnu obnovu, predvodio je ravnatelj katoličkog školskog centra u Zenici dr. Anto Ledić

Opširnije …

Raspored župnih aktivnosti 2014./2015.

Petak:
Sedmi razred  - 10:00 i 16:00
Osmi razred - 10:45 i 16:45
Veliki župni zbor “Benedikt” – 19.00

Subota:
Prvi i drugi razred - 9:00

Opširnije …