Najava mlade Mise

U nedjelju 27. srpnja 2014. u župi sv. Mateja u Mostaru svoju Mladu misu zajedno sa obitelji i župljanima proslavit će mladomisnik don Ante Čarapina.Don Ante je rođen u obitelji Zvonke i Ljubice, r. Zovko, 19. veljače 1987. u Mostaru. Kršten je u župi Drežnici, 28. ožujka 1987. Krizman je u Mostaru, 19. svibnja 2002. Nakon ratnoga progona iz Drežnice

Opširnije …

U banjolučkoj katedrali proslavljen patron i obilježena 25. obljetnica biskupa Komarice

Svečanim Euharistijskim slavljem u banjolučkoj katedrali na svetkovinu svetog Bonaventure, 15. srpnja 2014. proslavljen je nebeski zaštitnik banjolučke katedrale i biskupije, a biskup banjolučki i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franjo Komarica obilježio je 25. godišnjicu upravljanja biskupijom. Svetu misu slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s biskupom Komaricom i svim članovima Biskupske konferencije BiH

Opširnije …

Završio 26. susret misionara Crkve u Hrvata

Nakon tri dana molitve i razmjene iskustava kroz pohode znamenitim duhovnim toponimima Sarajeva, Goražda, Pala i Travnika 26. susret misionara Crkve u Hrvata završio je 10. srpnja svečanom Svetom misom u prepunoj travničkoj sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage, na grobu Sluge Božjega Petra Barbarića. Euharistijsko slavlje predvodio je domaćin ovogodišnjeg Susreta misionara, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz suslavlje nacionalnih i dijecezanskih ravnatelja Papinskih misijskih djela (PMD) 

Opširnije …

SVEĆENIČKO REĐENJE U MOSTARSKOJ KATEDRALI

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. 6. 2014. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve mons. dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, u koncelebraciji sedamdeset i tri svećenika, zaredio je šest đakona za svećenike, od kojih dvojicu za Mostarsko-duvanjsku biskupiju: don Antu Čarapina (župa sv. Matej – Mostar)

Opširnije …

BISKUPOVA BOŽIĆNA ČESTITKA 2013.

ZAČEĆE I ROĐENJE SINA BOŽJEGA Vjerovanje nas apostolsko uči dvije povezane istine, od kojih jednu ovih Božićnih dana liturgijski slavimo:
ZAČET PO DUHU SVETOM. Uvijek je bilo onih koji su nijekali da je Marija začela svoga Sina po Božjemu Duhu. Pa i među kršćanima. Danas, na primjer, ima protestantskih zajednica koje to izričito niječu. One smatraju da se ovaj članak Vjerovanja ne smije uzimati u doslovnom, nego u prenesenom smislu. Zato vele: Onaj koji u to vjeruje, može se smatrati pravovjernim; ali ako odbacuje taj nauk, ne smije se smatrati – heretikom! Posve nelogično!

Opširnije …