Raspored Blagoslova obitelji

Objavljen je raspored blagoslova obitelji koji će se obavljati u razdoblju od 28.12-3.1.

Pogledajte raspored.

Petak 28.12.-Ulica Kneza Višeslava i Rudarska ulica

Subota 29.12-Orlac-Druge bojne rudničke i Ulica dr. M.Šufflaya

Opširnije …

Najava Živih jaslica i priredbe

Prizor Živih jaslica biti će organiziran u župi sv.Mateja 24. 12. 2012. s početkom u 23h sata, nakon čega slijedi misa polnoćka uz predstavu.

 Svi će posjetitelji moći vidjeti ili barem na trenutak osjetiti duh i život tih drevnih vremena, te otvorena srca dočekati i ponovno rođenje Isusa Krista u svojim srcima.

Opširnije …

Božićna poruka biskupa Ratka Perića

Potaknuti Godinom vjere želimo u ovom Božićnom otajstvu podsjetiti na više vjerskih istina koje se odnose na Isusa Krista – i tako čestitati Božić. Četiri su temeljne istine koje odgovaraju imenima istaknutima u naslovu, a nosi ih Spasitelj svega svijeta, kako molimo u jednom članku Vjerovanja.
ISUS znači Spasitelj. U hrvatskom je narodu to ime toliko sveto i božansko da je nečuveno da roditelji nadjenu svomu djetetu ime Isus kao, npr., u Španjolskoj. Po Matejevu izvješću anđeo govori Josipu da će Marija roditi sina,

Opširnije …

Božićne ispovijedi

BOŽIĆNE ISPOVIJEDI U ŽUPAMA

 Pogledajte raspored Božićnih ispovijedi u župama za sve župljane:

Opširnije …

Održana vjeronaučna tribina

Vjeronaučna tribina na temu „Utjecaj poroka na mlade" koje je održao don  Ivan Perić, 29.11.okupilo je veliki broj mladih osoba koji žele ponijeti sa sobom nešto duhovno i čuti stavove, mišljenja i svjedočanstva koje samo Crkva može pružiti.U svom predavanju don Ivan Perić je za početak navodio poroke, među njima nisu samo droga, alkohol, pušenje te kockanje, koju su među gorima, tu je također i psovka i brojne poštapalice koje uzimao u naviku a kojim vrijeđamo Boga i naše bližnje.

Opširnije …