2023

Tropletovi dani kulture – vjera, baština, identitet

U okviru Tropletovih dana kulture – vjera, baština, identitet (TDK2023) HKZ Troplet organizira Studijski dan Potraga za korijenima i poziva mlade da nam se pridruže. Studijski dan Potraga za korijenima zamišljen je kao jednodnevno studijsko putovanje na kojem će mladi posjetiti prirodne znamenitosti, kulturno-povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, te muzeje i galerije tragajući za korijenima našega naroda, naše baštine i identiteta. Svake godine krećemo određenom rutom, a ishodišna točka je uvijek ranokršćanska cimska bazilika u Mostaru.

Opširnije …

Hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu

Župa sv. Mateja s Rudnika je organizirala dvodnevno hodočašće u Padovu, Poreč, Trsat i Udbinu za 80 vjernika. 13.listopada smo stigli u ranim jutarnjim satima u Padovu u svetište sv. Leopolda B. Mandića.

Opširnije …

Župni oglasi Dvadeset osma nedjelja kroz godinu - 15. listopada 2023.

- Sljedeća nedjelja je dvadeset deveta nedjelja kroz godinu. to je ujedno i misijska nedjelja. Vaši prilozi idu za pomoć misijama i njihovom misijskom djelovanju. Svete mise su po redovnom rasporedu.
- Hvala na prilozima za klimatizaciju.
- Vjeronauk za ovogodišnje prvopričesnike je sutra u 9.00 sati i popodne u 15.00 sati. Krizmanici neka dođu sutra u 10.00 sati ili popodne u 16.00 sati. Umjesto župnog vjeronauka djeca će radnim danima, kroz mjesec listopad, moliti krunicu prije večernje svete misu, i to prema rasporedu koji imate u župnom listu te na oglasnoj ploči ispred crkve.

Opširnije …

Župni oglasi Dvadeset sedma nedjelja kroz godinu - 8. listopada 2023.

- Sljedeća nedjelja je dvadeset i osma nedjelja kroz godinu. Svete mise su po redovnom rasporedu.
- Hvala na prilozima za klimatizaciju.
- Dragi vjeroučenici, vi koji dosadašnjih godina niste bili upisani na župni vjeronauk u župnom uredu, uzmite prijavnice i popunjene vratite. Ovogodišnji prvopričesnici neka dođu sutra u 9.00 sati ili podne u 15.00 sati. Krizmanici neka dođu sutra u 10.00 sati ili podne u 16.00 sati. Umjesto župnog vjeronauka djeca će radnim danima, kroz mjesec listopad, moliti krunicu prije večernje svete misu i to prema rasporedu koji imate u župnom listu te na oglasnoj ploči ispred crkve.

Opširnije …

Misa za roditelje nerođene djece

Na blagdan Anđela čuvara, 2.10.,održana je sv. Misa na katoličkom groblju u Raštanima, na čast i zagovor nerođene djece, a za potrebe njihovih roditelja, našeg grada i cijelog svijeta.

Opširnije …