Hodočašće sv. Ivanu Krstitelju na Stjepan Križ

U petak 23. lipnja na uočnicu sv. Ivana Krstitelja jedan autobus hodočasnika iz župe sv. Mateja na Rudniku zaputili su se ka svetištu sv. Ivana Krstitelja na Stjepan Križ. Centralno Misno slavlje prevodio je zadarski Nadbiskup i Predsjednik Hrvatske Biskupske Konferencije msgr. Želimir Puljić uz koncelebraciju župnika don Damjana Raguža te ostalih svećenika. 

Opširnije …

Podjeljen sakrament Svete Potvrde u našoj župi

Subota, 20. svibnja bio je poseban dan za našu župnu zajednicu. Svečanu sv. Misu predvodio je mjesni biskup msgr. Ratko Perić. Pozdrav biskupu, u ime svih krizmanika, uputili su Mateo Aničić i Marija Arapović, jedni od naših 70 krizmanika. Nakon uvodnog dijela biskup je kroz nekoliko poučnih riječi objasnio krizmanicima kako ostati u kontaktu s Ocem nebeskim i nakon primljenog sakramenta Krizme, da ga ne zaborave samo zato što su završili sa župnim vjeronaukom. Pozvao ih je da se mole Duhu Svetomu da im udjeli svojih sedam darova i da ih jača u njihovom životu. Nakon sv. Mise krizmanici su napravili zajedničku fotografiju sa biskupom Ratkom i župnikom don Ivicom. Potom su naši mladi podijelili krizmanicima prigodne darove: uspomenu na sakrament sv. Potvrde te narukvicu na kojoj je jedan desetak za molitvu. Neka im Duh Sveti bude snaga vodilja kroz njihov mladenački život i neka ga nose sa sobom u sve dane života svoga. Preporučujemo ih u vaše molitve. 

Opširnije …

Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

U subotu 29. i nedjelju 30. travnja naša je župa sudjelovala na desetom jubilarnom susretu hrvatske katoličke mladeži koji se održavao u Vukovaru, gradu Heroja. Zajedno u grupi sa župama Blagaj – Buna i Stolac zaputili smo se zajedno 29. travnja u ranim jutarnjim satima prema Slavoniji.

Opširnije …

Naši Prvopričesnici 2017. godine

Bogu zahvalni, ove godine u našoj župi sakrament Prve svete pričesti primilo je 73 prvopričesnika. Ovdje donosimo njihova imena: Antonio Arapović, Ana Batarilo, Klara Bevanda, Marijo Bevanda, Antonela Bogeljić, Ivano Bošnjak, Marko Čuljak, Mihaela Ćorić, Josip Ćuže, Gabrijel Damjanović Crnjac, Emilija Dolić, Lukas Dragoje, Tomo Drežnjak, Miran Džidić, Tara Galić, Antonijo Golemac, Gabrijel Golemac, Robert Golemac.......

 

Opširnije …

Marijini obroci - međunarodna organizacija

U našoj je župnoj dvorani u utorak 18.travnja uz prigodni program održana projekcija dokumentarnog filma ˝Generacija nade˝ o Marijinim obrocima. U punoj dvorani naši su velikodušni župljani imali priliku zaviriti u veliki svijet Marijinih obroka koji dnevno hrane preko milijun i dvjesto tisuća gladne djece u najsiromašnijim državama svijeta. Također su imali priliku darovati svoje priloge za Marijine obroke. 

Opširnije …