Božićna poruka biskupa Ratka Perića

Potaknuti Godinom vjere želimo u ovom Božićnom otajstvu podsjetiti na više vjerskih istina koje se odnose na Isusa Krista – i tako čestitati Božić. Četiri su temeljne istine koje odgovaraju imenima istaknutima u naslovu, a nosi ih Spasitelj svega svijeta, kako molimo u jednom članku Vjerovanja.
ISUS znači Spasitelj. U hrvatskom je narodu to ime toliko sveto i božansko da je nečuveno da roditelji nadjenu svomu djetetu ime Isus kao, npr., u Španjolskoj. Po Matejevu izvješću anđeo govori Josipu da će Marija roditi sina,

Opširnije …

Božićne ispovijedi

BOŽIĆNE ISPOVIJEDI U ŽUPAMA

 Pogledajte raspored Božićnih ispovijedi u župama za sve župljane:

Opširnije …

Održana vjeronaučna tribina

Vjeronaučna tribina na temu „Utjecaj poroka na mlade" koje je održao don  Ivan Perić, 29.11.okupilo je veliki broj mladih osoba koji žele ponijeti sa sobom nešto duhovno i čuti stavove, mišljenja i svjedočanstva koje samo Crkva može pružiti.U svom predavanju don Ivan Perić je za početak navodio poroke, među njima nisu samo droga, alkohol, pušenje te kockanje, koju su među gorima, tu je također i psovka i brojne poštapalice koje uzimao u naviku a kojim vrijeđamo Boga i naše bližnje.

Opširnije …

Vjeronaučna tribina

Vjernaučna tribina - predavanja za mlade. OVAJ tjedan,ovaj ČETVRTAK 29.11. 2012. je PREDAVANJE na temu: 

"UTJECAJ POROKA NA MLADENAČKI ŽIVOT".

Gost predavač je don Ivan Perić, župnik župa sv. Marka- Cim i sv. Luke - Ilići. Tema koja je nadam se svima zanimljiva...Predavanje započinje u 18:30 h u dvorani u župi. Dođimo, čujmo i upoznajmo svoju vjeru.Ponesimo nešto korisno u život.

Opširnije …

Godina vjere

„Suočavamo se s dubokom krize vjere i gubitkom vjerskog osjećaja koji predstavlja jedan od najvećih izazova Crkve danas."istaknuo je Benedixt XI.Povod proglašenja Godine vjere je obilježavanje 50. obljetnice otvorenja Drugog vatikanskog koncila i 20. obljetnica od objavljivanja Katekizma Katoličke Crkve.

Opširnije …