Misa za nerođenu djecu

Na Rimokatoličkom groblju u Raštanima koje je u vlasništvu župe sv. Mateja u Mostaru nalazi se posebna grobnica u koju se mogu pokapati nerođena djeca. Grobnica je uređena i stavljena na raspolaganje svima kojima je to potrebno.

Opširnije …

"Pronađi put u zdrav život"

Udruga „Moj Grad“ i župa sv. Mateja uz edukativno mentorstvo renomiranih predavača, organizira radionice i predavanja u sklopu projekta „Pronađi put u svoj zdrav život“. Cilj ovog projekta je edukacija i zaštita naših mladih od raznih loših utjecaja društva i okoline u kojem živimo, osobito internet, kladionice, droga, alkohol…

Opširnije …

Proslava sv. Mateja, zaštitnika župe

U nedjelju 18. rujna u našoj župi započela je trodnevna pobožnost na čast sv. Mateja koju je predvodio bivši župnik naše župe don Ivo Šutalo, sadašnji župnik župe u Studencima. Prvu večer trodnevnice tema propovijedi bila je za bračne parove, o potrebi  za ljubavlju i međusobnom poštivanju. Tema druge večeri bila je ponašanje mladih te kako današnja mladež zapostavlja vjeru te Boga stavljaju u „drugi plan“. 

Opširnije …

EMAUS - Dan župnog zajedništva

Ove godine 30. ožujka  po prvi put organiziran je Emaus - večer zajedništva župe Sv. Mateja sa početkom u 20:00h. U izvedbi su sudjelovali župni zborovi: “Leptiri“, “ Santos “,“ Angelus “ i “Benedikt“ te naši župni volonteri, a i izvođen je i prigodan igrokaz za večer zajedništva “Tata meni je pričest“.

Opširnije …

Volonteri i Caritas

Od osnutka naše župe (župa sv. Matej) djeluje i radi mladež svih generacija i uzrasta. Od početka župe pa sve do današnjeg dana smo imali mnogobrojne aktivnosti i događanja. U našoj župi se svake subote provode razne aktivnosti povrh svega karitativne. Jednom godišnje za blagdane (Božić i Uskrs) starim i nemoćnim osobama naši volonteri dijele Paket ljubavi.

Opširnije …