Sakrament ili šminka?

„Često se događa da kad biskup završi krizmu u nekoj župi i svećenik i krizmanici kažu: završeno je, a jedan biskup nadodaje: "to rekavši, izdahnu", a često izdahne i sav trud koji je uložen." U tjednima kada su brojni krizmanici, njihovi kumovi i roditelji zauzeti pripremama slavlja Svete Potvrde ili Krizme, vrijedi se osvrnuti na to značajno razdoblje za živote mladih ljudi. Zašto? Već se godinama može čuti da je taj sakrament za neke „oproštaj od Crkve" i da ih do vjenčanja nema, roditeljima se uz njega najčešće veže briga oko pokrivanja troškova odjeće, restorana,

Opširnije …

Blagoslov polja 2013. godine

Župa sv. Mateja 5.5. Nedjelja - Orlac u 16 sati 12.5. Nedjelja - Raštani u 16 sati Župa Drežnica 4.5. - Drežnica kod crkve u 12 sati 5.5. - Vrdi u 13,30 sati 12.5. - Raičevo groblje - G. Drežnica u 13 sati 23.5. - Sv. Iluminat - Vrdi u 12 sati 26.5. - Donja Grabovica u 12 sati 1.6. - Kremenac u 11 sati G. Grabovica u 12,30 sati 8.6. - Ćopi u 12 sati

Opširnije …

Zašto mladi gube vjeru?

To se može dogoditi i događa se kod onih mladih koji nemaju vjerskoga temelja i kršćanskoga odgoja u obitelji. Ako roditelji djecu i mlade tjeraju da idu na svetu misu i vjeronauk, a sami vjeru ne prakticiraju, dijelom je logičan takav slijed.
Roditelji su dužni – jasno, uz pomoć svećenika i vjeroučitelja – svoju djecu naučiti s vjerom i s Bogom živjeti. S druge strane, ni vi mladi niste bez odgovornosti za svoju vjeru. Među vama ima izuzetno pametnih i nadarenih mladića i djevojaka.

Opširnije …

Popis ovogodišnjih prvopričesnika

Bogu zahvalni, ove godine u našoj župi sakrament Prve svete pričesti primilo je 70 prvopričesnika. Ovdje donosimo njihova imena:

    Beganović Rino Petar
    Bekavac Mia – Sara
    Beus Marija
    Beus Matej
    Bevanda Luka
    Bogdan Ilija
    Bogdan Tino
    Boras Gabriela

Opširnije …

Prva sveta pričest u našoj župi

Prva sveta pričest u našj župi održati će se 7. travnja 2013. godine u 11 h.U ovome tjednu prvopričesnici imaju svaki dan vjeronauk u 17 sati. Ispovijed za sve prvopričesnike je u subotu 6. travnja u 17 h.

Opširnije …