VAŽNA OBAVIJEST O POTREBI REGISTRACIJE BIRAČA IZ BIH I GLASOVANJU NA REFERENDUMU O OBITELJI

Odlukom Hrvatskog sabora od 08. studenog 2013. godine, državni referendum održat će se u sjedištima diplomatsko – konzularnih predstavništava u nedjelju 01. prosinca 2013. godine.
Iz Generalnog konzulata RH u Mostaru napominju biračima da je uvjet za ostvarivanje prava na glasovanje aktivna registracija i onih birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj. Zahtjev za aktivnu registraciju birači mogu podnijeti u GK RH u Mostaru radnim

Opširnije …

Susret vokalno - instrumentalnih sastava hercegovačkih župa

U utorak 5. studenog u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru održat će se susret vokalno-instrumentalnih sastava hercegovačkih župa. Na ovom susretu nastupit će 10 sastava sa stotinjak sudionika koji će izvoditi crkvene pjesme i duhovne šansone uz instrumentalnu pratnju.

Program započinje u 18,00 sati sv. Misom u župnoj crkvi,

Opširnije …

RASPORED SV. MISA PO MOSTARSKIM GROBLJIMA

SVI SVETI

Masline u 11:00
Smrčenjaci u 10:00
Djevojačko groblje – Sv. Ante u 12:00

 

Opširnije …

Tečaj talijanskog jezika u župi

U našoj župi organizira se tečaj talijanskog jezika. Na tečaj se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i stariji. Oni koji žele pohađati ovaj tečaj mogu se prijaviti u župni ured u slijedeća dva tjedna. Tečaj započinje 5. studenog, a održavat će se svakog utorka u 18,30 sati. Ukupna cijena tečaja je 30KM.

Opširnije …

Sakrament sv. Potvrde (Krizme) u Mostaru 2013. godine

"Primi pečat dara Duha Svetoga. Amen! Mir tebi. I s duhom tvojim!" Tako 618 puta u obrednoj razmjeni riječi između krizmatelja i krizmanika. Upravo onoliko koliko je ove godine mostarskih srednjoškolaca katolika - polaznika prvoga razreda srednjih škola - koje su na Gospin trg ispred mostarske katedrale Majke Crkve u pratnji kumova, roditelja i ostale rodbine doveli njihovi župnici i vjeroučitelji iz sedam gradskih župa. Računa se da je u misnom slavlju sudjelovalo do 5.000 vjernika.

Opširnije …