Mostar uz Vukovar

Na dan 18. studenog 2014. godine na 23. obljetnicu pada Vukovara u našoj župi sv. Mateja, održana je Sveta misa u znak sjećanja na heroje koji su se hrabro borili za svoju domovinu i za grad Vukovar. Za heroje koji su stajali rame uz rame i borili se protiv tame do posljednjeg daha. Ti hrabri ljudi se nikada ne smiju zaboraviti i trebaju uvijek biti u našim sjećanjima i molitvama.

Opširnije …

Zapali jednu svijeću za mene

Zapalimo svijeće na svojim prozorima ili na prikladnom mjestu u sjećanje na dan pada herojskog grada Vukovara te im tako odajmo počast. U mnogim gradovima i mjestima se pale svijeće povodom obilježavanja 23. godišnjice pada Vukovara, „Grada Heroja“.

Opširnije …

Molitve vjeroučenika

Vjeroučenici šestih razreda župe svetoga Mateja na jednom satu župnog vjeronauka potrudili su se napisati svoje molitve Bogu. "Dragi Bože..." s ovom rečenicom počinje većina molitvi kojim ovi vjeroučenici upućuju svoje molitve i zahvale svome Stvoritelju. Neki vjeroučenici su bili još kreativniji pa su osim molitvi i nacrtali crteže s motivima molitve.

Opširnije …

Raspored misa za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Subota - svetkovina Svih svetih (1. 11.) zapovjedni blagdan. Svete mise: 9. 30 pučka misa za narod; 16.oo u groblju u Orlacu; - 18.00 večernja.

Opširnije …

Poruka Treće izvanredne opće biskupske sinode

U tijeku 14. opće kongregacije održane 18. listopada sinodski su oci odobrili Poruku Treće izvanredne opće biskupske sinode koja se održava u Vatikanu na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije".
„Mi, sinodski oci, okupljeni u Rimu zajedno s papom Franje na Izvanrednoj općoj biskupskoj sinodi, obraćamo se svim obiteljima s različitih kontinenata i osobito svima onima koji slijede Krista, Put, Istinu i Život.

Opširnije …