Molitve vjeroučenika

Vjeroučenici šestih razreda župe svetoga Mateja na jednom satu župnog vjeronauka potrudili su se napisati svoje molitve Bogu. "Dragi Bože..." s ovom rečenicom počinje većina molitvi kojim ovi vjeroučenici upućuju svoje molitve i zahvale svome Stvoritelju. Neki vjeroučenici su bili još kreativniji pa su osim molitvi i nacrtali crteže s motivima molitve.

Opširnije …

Raspored misa za blagdan Svih svetih i Dušni dan

Subota - svetkovina Svih svetih (1. 11.) zapovjedni blagdan. Svete mise: 9. 30 pučka misa za narod; 16.oo u groblju u Orlacu; - 18.00 večernja.

Opširnije …

Poruka Treće izvanredne opće biskupske sinode

U tijeku 14. opće kongregacije održane 18. listopada sinodski su oci odobrili Poruku Treće izvanredne opće biskupske sinode koja se održava u Vatikanu na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije".
„Mi, sinodski oci, okupljeni u Rimu zajedno s papom Franje na Izvanrednoj općoj biskupskoj sinodi, obraćamo se svim obiteljima s različitih kontinenata i osobito svima onima koji slijede Krista, Put, Istinu i Život.

Opširnije …

Raspored svetih Misa po grobljima

ŽUPA SV. MATEJ
Svi sveti (1. 11.) – Orlac u 16.00 sati
Dušni dan (2. 11.) – Raštani u 16.00 sati

OSTALE MOSTARSKE ŽUPE
Svi sveti (1. 11.) –Smrčenjaci u 10.00 sati
                         -  Masline u 11.00 sati

Opširnije …

Papina poruka europskim biskupima

Roditelji su prvi i glavni odgojitelji svoje djece, stoga imaju pravo u skladu sa svojim moralnim i vjerskim uvjerenjima odgajati svoju djecu – istaknuo je papa Franjo u govoru europskim biskupima.
– Treba braniti neupitno pravo roditelja da svoju djecu odgajaju prema vlastitim moralnim i vjerskim uvjerenjima – ustvrdio je Papa govoreći 3. listopada sudionicima plenarne skupštine Vijeća europskih biskupskih konferencija, koje je primio u audijenciju, a koji ovih dana raspravljaju o obitelji i budućnosti Europe.

Opširnije …