Raspored župnih aktivnosti 2014./2015.

Petak:
Sedmi razred  - 10:00 i 16:00
Osmi razred - 10:45 i 16:45
Veliki župni zbor “Benedikt” – 19.00

Subota:
Prvi i drugi razred - 9:00

Opširnije …

Grabovica, 21. obljetnica

Može li žena zaboravit` svoje dojenče, ne imat` sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću (Iz 49,15).
Pokolj u Grabovici teški je ratni zločin protiv nedužna hrvatskog stanovništva, što su ga počinili pripadnici Armije BiH (prema nekim izvorima postrojbe „Crni labudovi“). U noći između 8. i 9. rujna 1993. godine mučki su ubili 28 nedužnih civila (tri osobe ubijene su prije toga dana, a dvije poslije) samo zato što su katolici i Hrvati. Neki su pogubljeni i na ritualan način! 

Opširnije …

Okružnica o vjerskom nauku i odgoju

Početak je nove školske i vjeronaučne godine.
Suradnici u prenošenju vjere. Na području hercegovačkih biskupija danas djeluju 64 osnovne i srednje škole koje pohađa oko 30 tisuća učenika. Od uvođenja demokracije u škole je vraćen i vjerski odgoj. Pohađa ga gotovo 100% učenika iz katoličkih obitelji. Bogu hvala! Na žalost, unatrag petnaest godina u našim je školama oko 3.000 učenika manje, i zbog nerađanja djece i zbog odlaska obitelji u svijet. 

Opširnije …

Ispraćaj dosadašnjeg i dobrodošlica novom župnom vikaru

Odlukom našeg mjesnog biskupa msgr. dr. Ratka Perića naš dosadašnji župni vikar, don Pero Miličević odlazi iz ove župe 31. kolovoza na postdiplomski studij Kanonskog prava u Rim. U njegovom budućem svećeničkom životu, radu i studiju želimo mu puno Božjeg blagoslova i uspjeha na njivi Gospodnjoj.

Opširnije …