Mlada misa don Ante Čarapina

U nedjelju 27. srpnja 2014. godine pod geslom Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje i Bog u njemu (1 Iv 4, 16b) svoju Mladu misu, u župnoj crkvi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru, proslavio je naš ovogodišnji mladomisnik don Ante Čarapina. Don Ante je rođen u obitelji Zvonke i Ljubice, r. Zovko, 19. veljače 1987. u Mostaru. Kršten je u župi Drežnici, 28. ožujka 1987. Krizman je u Mostaru, 19. svibnja 2002. Nakon ratnoga progona iz Drežnice, živi u Mostaru na Rudniku, u župi sv. Mateja, apostola i evanđelista.

Opširnije …

Priopćenje Biskupske konferencije BiH

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine održala je, 16. i 17. srpnja 2014. u zgradi Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, svoje 61. redovno zasjedanje pod predsjedanjem mons. Franje Komarice, biskupa banjolučkog i predsjednika BK BiH. Na zasjedanju su sudjelovali svi članovi Biskupske konferencije BiH te delegati: 

Opširnije …

Najava mlade Mise

U nedjelju 27. srpnja 2014. u župi sv. Mateja u Mostaru svoju Mladu misu zajedno sa obitelji i župljanima proslavit će mladomisnik don Ante Čarapina.Don Ante je rođen u obitelji Zvonke i Ljubice, r. Zovko, 19. veljače 1987. u Mostaru. Kršten je u župi Drežnici, 28. ožujka 1987. Krizman je u Mostaru, 19. svibnja 2002. Nakon ratnoga progona iz Drežnice

Opširnije …

U banjolučkoj katedrali proslavljen patron i obilježena 25. obljetnica biskupa Komarice

Svečanim Euharistijskim slavljem u banjolučkoj katedrali na svetkovinu svetog Bonaventure, 15. srpnja 2014. proslavljen je nebeski zaštitnik banjolučke katedrale i biskupije, a biskup banjolučki i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. dr. Franjo Komarica obilježio je 25. godišnjicu upravljanja biskupijom. Svetu misu slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s biskupom Komaricom i svim članovima Biskupske konferencije BiH

Opširnije …

Završio 26. susret misionara Crkve u Hrvata

Nakon tri dana molitve i razmjene iskustava kroz pohode znamenitim duhovnim toponimima Sarajeva, Goražda, Pala i Travnika 26. susret misionara Crkve u Hrvata završio je 10. srpnja svečanom Svetom misom u prepunoj travničkoj sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage, na grobu Sluge Božjega Petra Barbarića. Euharistijsko slavlje predvodio je domaćin ovogodišnjeg Susreta misionara, kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz suslavlje nacionalnih i dijecezanskih ravnatelja Papinskih misijskih djela (PMD) 

Opširnije …