Bunjevačka dužijanica u Mostaru

Ove godine u Mostaru se obilježava Dužijanca, kojom Hrvati Bunjevci slave završetak žetve i zahvaljuju Bogu za sve darove. Zahvala se očituje u duhovno-religioznom i kulturno-stvaralačkom djelu. Dužijanca također ima i veliki povijesni značaj za nacionalni identitet Hrvata, a različitim sadržajima čuva se tradicija i ljepota običaja Hrvata Bunjevaca.

Opširnije …

Akcija MIVA 2023

"Bliži se spomendan sv. Kristofora, zaštitnika vozača, putnika, mornara, oluja i nevremena... Uz najbližu nedjelju sv. Kristofora (23,7. 2023.) vezana je misijska akcija MIVA kada se prikupljaju sredstva za nabavku prijevoznih sredstava i drugih korisnih vozila u misijama." Dopis mons. Luke Tunjića Vam prenosimo u cijelosti.

Opširnije …

Zaređena šestorica novih svećenika

U četvrtak, na svetkovinu apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, na svečanom misnom slavlju u 11 sati biskup mons. Petar Palić u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio je Euharistiju na kojoj je zaredio šest novih svećenika.

Opširnije …

Posvećena samostanska crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić uoči svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla u srijedu, 28. lipnja, na večernjoj svetoj Misi posvetio je samostansku župnu crkvu u Mostaru i blagoslovio oltar.

Opširnije …

Druženje za djecu - oratorij 2023

Draga djeco, hvala vam na dolasku. Nadamo se da vam je bilo lijepo. Bogu dragom hvala na svetoj Misi i na športsko rekreativnom druženju. Sudjelovalo je oko 135 djece.

Opširnije …