Okružnica o vjerskom nauku i odgoju

Početak je nove školske i vjeronaučne godine.
Suradnici u prenošenju vjere. Na području hercegovačkih biskupija danas djeluju 64 osnovne i srednje škole koje pohađa oko 30 tisuća učenika. Od uvođenja demokracije u škole je vraćen i vjerski odgoj. Pohađa ga gotovo 100% učenika iz katoličkih obitelji. Bogu hvala! Na žalost, unatrag petnaest godina u našim je školama oko 3.000 učenika manje, i zbog nerađanja djece i zbog odlaska obitelji u svijet. 

Opširnije …

Ispraćaj dosadašnjeg i dobrodošlica novom župnom vikaru

Odlukom našeg mjesnog biskupa msgr. dr. Ratka Perića naš dosadašnji župni vikar, don Pero Miličević odlazi iz ove župe 31. kolovoza na postdiplomski studij Kanonskog prava u Rim. U njegovom budućem svećeničkom životu, radu i studiju želimo mu puno Božjeg blagoslova i uspjeha na njivi Gospodnjoj.

Opširnije …

Tečaj priprave za sakramentalni brak

Tečajevi priprave za sakramentalni brak održat će se 22, 23 i 24. kolovoza u Katedrali, a u župi svetog Petra i Pavla 15. – 19. rujna s početkom u 19.00 sati. Sudjelovanje je potrebno prijaviti u katedrali: e- mailom: katedrala.mostar@gmail.com, telefonski 036 331-353 ili osobno, a u župi svetog Petra i Pavla: telefonski 036 319-688 ili osobno…

Opširnije …

Mlada misa don Ante Čarapina

U nedjelju 27. srpnja 2014. godine pod geslom Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje i Bog u njemu (1 Iv 4, 16b) svoju Mladu misu, u župnoj crkvi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru, proslavio je naš ovogodišnji mladomisnik don Ante Čarapina. Don Ante je rođen u obitelji Zvonke i Ljubice, r. Zovko, 19. veljače 1987. u Mostaru. Kršten je u župi Drežnici, 28. ožujka 1987. Krizman je u Mostaru, 19. svibnja 2002. Nakon ratnoga progona iz Drežnice, živi u Mostaru na Rudniku, u župi sv. Mateja, apostola i evanđelista.

Opširnije …