Susret vokalno - instrumentalnih sastava hercegovačkih župa

U utorak 5. studenog u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru održat će se susret vokalno-instrumentalnih sastava hercegovačkih župa. Na ovom susretu nastupit će 10 sastava sa stotinjak sudionika koji će izvoditi crkvene pjesme i duhovne šansone uz instrumentalnu pratnju.

Program započinje u 18,00 sati sv. Misom u župnoj crkvi,

Opširnije …

RASPORED SV. MISA PO MOSTARSKIM GROBLJIMA

SVI SVETI

Masline u 11:00
Smrčenjaci u 10:00
Djevojačko groblje – Sv. Ante u 12:00

 

Opširnije …

Tečaj talijanskog jezika u župi

U našoj župi organizira se tečaj talijanskog jezika. Na tečaj se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i stariji. Oni koji žele pohađati ovaj tečaj mogu se prijaviti u župni ured u slijedeća dva tjedna. Tečaj započinje 5. studenog, a održavat će se svakog utorka u 18,30 sati. Ukupna cijena tečaja je 30KM.

Opširnije …

Sakrament sv. Potvrde (Krizme) u Mostaru 2013. godine

"Primi pečat dara Duha Svetoga. Amen! Mir tebi. I s duhom tvojim!" Tako 618 puta u obrednoj razmjeni riječi između krizmatelja i krizmanika. Upravo onoliko koliko je ove godine mostarskih srednjoškolaca katolika - polaznika prvoga razreda srednjih škola - koje su na Gospin trg ispred mostarske katedrale Majke Crkve u pratnji kumova, roditelja i ostale rodbine doveli njihovi župnici i vjeroučitelji iz sedam gradskih župa. Računa se da je u misnom slavlju sudjelovalo do 5.000 vjernika.

Opširnije …

Sakrament ili šminka?

„Često se događa da kad biskup završi krizmu u nekoj župi i svećenik i krizmanici kažu: završeno je, a jedan biskup nadodaje: "to rekavši, izdahnu", a često izdahne i sav trud koji je uložen." U tjednima kada su brojni krizmanici, njihovi kumovi i roditelji zauzeti pripremama slavlja Svete Potvrde ili Krizme, vrijedi se osvrnuti na to značajno razdoblje za živote mladih ljudi. Zašto? Već se godinama može čuti da je taj sakrament za neke „oproštaj od Crkve" i da ih do vjenčanja nema, roditeljima se uz njega najčešće veže briga oko pokrivanja troškova odjeće, restorana,

Opširnije …